Retete culinare din categoria Aperitive

Taitei gratinati cu ciuperci si cascaval
Mod preparare: Se fierb taieteii in apa cu sare, se spala si se lasa sa se scurga. Intre timp se caleste ceapa taiata marunt cu ciupercile taiate si ele lamele si la sfarsit se adauga si 2-3 rosii din bulion ...
Complexitate: Medie
Durata: 1 ora
Piept de porc inabusit
Mod preparare: Carnea se inabusa in ulei si 50 ml de apa, la cuptor. Dupa inabusire se condimenteaza cu boia de ardei, sare si piper.
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 30 minute
Ostropel de pui
Mod preparare: Puiul se spala si se portioneza. Se pune la foc antr-o oala cu apa 3-4 l (dupa preferinta) cu bulionul, uleiul, patrunjelul, usturoiul facut maioneza, foi de dafin, piper si sare. Lasam la ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Tortilla de patatas
Ingrediente: cartofi, oua, sare, piper, ulei,
Mod preparare: Se curata cartofii si se taie in cubulete,se pun la prajit,in pralabil se bat oale cu sarea si piperul eu am pus si patrunjel (se mai poate pune si ceapa).Cand cartofii sunt gata se scurge uleiul si s ...
Complexitate: Mica
Durata: 30 minute
Rulouri cu peste
Mod preparare: Pentru sos: Se amesteca intr-un castron coaja rasa si zeama de lamaie cu menta si iaurtul, apoi se acopera si se pune sosul la rece pana cand se serveste.Pentru rulouri: Se incalzeste ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Sufleu de morcovi cu dovlecel
Mod preparare: Se incinge cuptorul la 200?C.Se ung cu putin ulei vase mici termorezistente a cate 300ml, sau unul mai mare.Se fierb morcovii in apa 30 minute, sau pana cand se inmoaie.Se zdrobesc cu furculita ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 20 minute
Rulada de carne tocata cu spanac si rosii cu garnitura de legume sote
Mod preparare: Carnea tocata se amesteca cu painea inmuiata si stoarsa bine, oul, mustarul, ceapa tocata, sare, piper, busuiocul, concentratul de vita sfaramat, usturoiul tocat. Se intinde compozitia de carne ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 30 minute
Spanac englezesc
Ingrediente: sare, unt, spanac,
Mod preparare: Se alege spanacul si se spala in mai multe ape, ca si urzicile. Se arunca in apa clocotita cu sare si se lasa sa fiarba descoperit. Cand e gata, se scurge foarte bine de apa, se pune putin ...
Complexitate: Mica
Durata: 15 minute
Risotto cu ochiuri
Ingrediente: orez, apa, unt, ceape, costita afumata, ulei, oua, rosii, sare, piper,
Mod preparare: Ceapa se toaca marunt si se caleste in unt incins. Cand incepe sa se ingalbeneasca, se adauga orezul si se mai prajeste 5-6 minute amestecand mereu. Se toarna apoi apa, se adauga sarea si ...
Complexitate: Mica
Durata: 45 minute
Omleta la cuptor
Mod preparare: Spargeti ouale intr-un castron si bateti-le bine, pana ce devin vascoase si omogene.Spalati si taiati rondele prazul si ceapa, spalati, zvantati si tocati marunt patrunjelul verde si amestecati-le pe ...
Complexitate: Mica
Durata: 15 minute