Retete culinare din categoria Aperitive

Ciuperci prajite
Ingrediente: usturoi, sare, ulei, ciuperci,
Mod preparare: Se spala ciupercile, se pun la prajit intr-o tigaie cu ulei. Dupa ce se scot de la prajit, peste ele adaugam putina sare, iar apoi peste ele adaugam mujdei de usturoi.
Complexitate: Medie
Durata: 1 ora
Mamaliguta la cuptor
Ingrediente: lapte, malai, sare, branza de oi, unt, oua,
Mod preparare: Se prepara o mamaliguta pripita, inlocuind apa cu lapte, se adauga 100 gr. branza rasa, 100 gr. unt si sare daca mai este nevoie. Se lasa sa se racoreasca putin, apoi se amesteca cu trei oua ...
Complexitate: Medie
Durata: 1 ora
Chiftelute de cascaval
Ingrediente: cascaval ras, unt, oua, chimen,
Mod preparare: Amestecati cascavalul ras cu galbenusurile de oua, apoi adaugati albusurile batute spuma si chimenul pisat. Tapetati cu hartie o forma unsa cu unt, in care turnati compozitia. Se coace in ...
Complexitate: Medie
Durata: 20 minute
Galuste cu branza de vaci
Ingrediente: branza de vaci, oua, faina, unt, gris, sare,
Mod preparare: Se amesteca branza de vaci cu oul, faina si atata gris, cat sa se obtina o compozitie de o consistenta potrivita. Se iau din compozitie, cu o lingura, galuste si se pun sa fiarba in apa ...
Complexitate: Medie
Durata: 30 minute
Cartofi graten
Mod preparare: Carofii se curata si se taie felii subtiri. Usturoiul se da pe razatoarea mica si se caleste cu putin ulei apoi se adauga laptele. Se lasa pe foc pana incepe sa fiarba. Se adauga apoi ...
Complexitate: Medie
Durata: 1 ora
Gazpacho
Mod preparare: Intr-un castron se adauga rosiile si ceapa taiate in bucati potrivite, usturoiul, otetul, sarea si coaja de paine faramitata. Se amesteca totul foarte bine cu blender-ul pana ramane o crema bine ...
Complexitate: Mica
Durata: 15 minute
Aperitiv din piept de pui
Mod preparare: Pieptul, dezosat, spalat, se pune la fiert in apa cu sare pentru 40min.Dupa ce s-a racit, se da prin masina de tocat de 2ori, impreuna cu ciupercile scurse si catelul de usturoi.Pasta rezultata se ...
Complexitate: Medie
Durata: 1 ora
Placinta cu doua umpluturi
Mod preparare: Fierbi carnea in apa cu sare, iar ardeii ii speli si ii coci pe o tabla pe aragaz. Dupa ce a fiert carnea, o scurgi de zeama si o tai bucati. Speli orezul si-l fierbi in 2 cani de zeama ...
Complexitate: Medie
Durata: 55 minute
Aperitiv cu dovlecel si vinete
Mod preparare: Cureti ceapa, dovlecelul, vanata si rosia si le tai marunt. Calesti ceapa, adaugi rosia, dovlecelul si vanata, sare, piper dupa gust si lasi la foc mic 20 min amestecand din cand in cand.  ...
Complexitate: Medie
Durata: 1 ora si 30 minute
Castraveti  umpluti
Mod preparare: Se spala se curata castravetele, ardeiul, ciuperca (se da in citeva clocote), rosia. Se taie in doua si se scoate miezul de la castravete, dupa care se umple cu rosie, ardei, ciuperca tocate ...
Complexitate: Medie
Durata: 1 ora