Retete culinare din categoria Aperitive

Carnati in foi de placinta
Mod preparare: Taiati carnatii in bucati de 10-12 cm lungime. Crestati-i in 4 la capete, cam pe lungimea de 1 cm. Suprapuneti foile de placinta cate 3 ungand cu ulei intre ele cu o pensula de patiserie, ...
Complexitate: Mica
Durata: 25 minute
Cartofi umpluti
Ingrediente: cartofi, branza de oi, costita, unt,
Mod preparare: Fierbi cartofii in coaja, adaugi o lingura de sare, sa nu se rasfiarba. Ii cojesti, ii tai in doua, ii ungi cu unt si-i asezi in tava unsa cu unt. Umplii fiecare jumatate de cartof cu branza ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Mic dejun bogat
Mod preparare: Prajim carnatul foarte putin si oul ochi.Servim alaturi de branza de oi, cu legume si mustar dupa preferinta.
Complexitate: Mica
Durata: 10 minute
Creveti Costa di Mare
Ingrediente: creveti, ceapa, unt, vin rosu, lamaie, marar, sare, piper,
Mod preparare: Crevetii se trag putin in unt, se adauga ceapa, se inabuse 5 minute, se adauga zeama de lamaie, se stinge cu vin. Se da un clocot, se potriveste de sare si piper. 
Complexitate: Medie
Durata: 30minute
Ochiuri cu mamaliguta si branza telemea
Ingrediente: malai, oua, telemea,
Mod preparare: Se aduga malaiul, apa. Cand mamaliguta e aproape gata, se adauga ouale ochiuri, branza rasa, se aseaza capacul. 
Complexitate: Medie
Durata: 1 ora
Dovlecei cu maioneza
Ingrediente: dovlecei, sare, maioneza,
Mod preparare: Dupa ce s-au curatat de coaja, dovleceii se taie in jumatati, pe lungime si li se scoate mijlocul cu semintele, cu o lingura. Jumatatile se fierb 15-20 minute in apa clocotita, putin sarata, ...
Complexitate: Medie
Durata: 1 ora si 30 minute
Pogaci cu jumari de porc
Ingrediente: drojdie, faina, lapte, oua, jumari, sare,
Mod preparare: Se face un aluat ca pentru paine: Se dizolva drojdia in putin lapte caldut. Se amesteca faina, ouale batute, laptele, drojdia dizolvata. Se framanta putin, ca painea si se lasa la crescut ...
Complexitate: Medie
Durata: 1 ora
Crochete de cascaval
Ingrediente: cascaval, cartofi, oua, ulei, faina, sare,
Mod preparare: Se spala cartofii, se pun la fiert in apa rece si cand sunt gata se scot si se curata cand sunt calzi. Se sfarama cu furculita, se adauga cascavalul ras si oul crud, se sareaza si se pipereaza ...
Complexitate: Medie
Durata: 30 minute
Placinta cu peste de moda veche
Ingrediente: oua, lapte, apa, somn, unt, praz, faina, patrunjel, cartofi,
Mod preparare: Incalzeste cuptorul la 220 grade C.Fierbe ouale in apa cu putina sare timp de 8 minute.Dupa ce au fiert, da-le prin jet de apa rece si decojeste-le apoi taie fiecare ou in 4 parti.Toarna laptele si ...
Complexitate: Medie
Durata: 1 ora