Retete culinare din categoria Aperitive

Galuste din faina si oua
Ingrediente: oua, faina, ulei, apa, sare,
Mod preparare: Se bat bine ouale, se adauga faina si uleiul si se amesteca bine ca sa iasa un aluat moale . Daca e prea tare se adauga apa , apoi se amesteca bine.Se pune la fiert apa cu sare si in momentul cin ...
Complexitate: Mica
Durata: 15 minute
Oua umplute cu piept de pasare
Mod preparare: Se fierbe pieptul de pasare si se da prin masina de tocat. Se freaca tocatura cu galbenusurile fierte tari, se adauga pasta de peste, se pune sare si piper. Se umplu jumatatile de albus, se ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 15 minute
Tartina maxi cu cartofi, branza si carnati
Mod preparare: Se spala cartofii cu un buretel si se pun la fiert in coaja in apa rece cat sa-i acopere cu 2-3 cm.Se lasa sa fiarba 20 minute de cand a inceput sa clocoteasca, la foc mic cu capac.Intre timp ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Barcute din cartofi umplute cu urda
Mod preparare: Fierbi grisul cu laptele si dupa ce s-a ingrosat, il dai deoparte si-l lasi la racit.Il amesteci cu urda, mararul tocat, usturoiul tocat, ouale si un praf de sare pana se omogenizeaza. Curatam ...
Complexitate: Mica
Durata: 40 minute
Creveti la grill
Mod preparare: Crevetii in general se gasesc congelati, intregi, decorticati sau chiar amestecati cu fructe de mare.Fiecare crevete din cei congelati se cresteaza cu cutitul incepand de sub cap pana la coada, se pun ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Oua la pahar cu sunca si ciuperci
Ingrediente: verdeata, piper, sare, unt, ciuperci, sunca, ou,
Mod preparare: Ouale se fierb moi (cca 3 minute in apa clocotita); Cand sunt gata se curata. Sunca se taie cubulete, iar ciupercile spalate se taie felii si se rumenesc putin in unt. Cand sunt gata se condimenteaza ...
Complexitate: Mica
Durata: 12 minute
Snitele de telina
Mod preparare: Se curata telina de coaja, se spala si se taie felii groase de 1,5 cm.Se fierb feliile ,,al dente" in apa cu sare (circa 8-10 minute de cand incepe sa clocoteasca), se rastoarna intr-o strecuratoare, ...
Complexitate: Mica
Durata: 25 minute
Bile de orez la Doubletta
Mod preparare: Se fierbe orezul in apa cu sare pana devine pufos.Se adauga putin unt si patrunjel fin tocat. Se amesteca si se lasa sa se raceasca. Trebuie sa va iasa un orez lipicios.Formati bile ...
Complexitate: Mica
Durata: 40 minute
Oua cu verdeturi
Ingrediente: oua, lapte, unt, patrunjel, marar, sare, piper, rosii,
Mod preparare: Se bat ouale cu laptele. Se adauga verdeata tocata marunt, sare si piper. Se toarna compozitia in tigaia cu untul incins. Se amesteca cu furculita pina se prind ouale si se rastoarna.
Complexitate: Mica
Durata: 20 minute