Retete culinare din categoria Aperitive

Omleta Calzone cu branza
Mod preparare: In 2 castronele spargeti ouale. Condimentati cu sare, piper, concentrat si adaugati cate 2 lingurite de faina in fiecare. Amestecati cu un tel in forma de para (sau in blender).Intr-o ...
Complexitate: Mica
Durata: 10 minute
Mancare rece din curcan
Mod preparare: Ceapa tocata marunt o calesti usor in ulei. Carnea o rumenesti usor, uniform. Le asezi altenativ intr-un vas (ceapa si carne), condimentezi, storci lamaia,dai la cuptor. Cand se ...
Complexitate: Mica
Durata: 2 ore
Aperitiv rece rapid
Ingrediente: rosii, telemea,
Mod preparare: Se taie rosia in doua, in forma de stea. Se da branza pe razatoare, presarandu-se peste jumatatile de rosii.
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Ciuperci umplute la cuptor
Mod preparare: Ciupercile se spala, se scot usor cotoarele si se curata negreala din "palarii".Se tin 10 minute in apa cu putin otet, dupa care se clatesc si se lasa la zvantat.Cotoarele se toaca marunt si se ...
Complexitate: Mica
Durata: 40 minute
Chiftelute cu lamaie la gratar
Mod preparare: Se amesteca foarte bine toate ingredientele de mai sus.Se formeaza chiftelute plate, ca pt hamburgeri.Inainte de a fi puse pe gratar,s e ung cu ulei, ca sa nu se lipeasca de grill.Se lasa 2-3 minute p ...
Complexitate: Mica
Durata: 50 minute
Pasta de vinete coapte cu paine prajita
Mod preparare: Incalzeste cuptorul la 200 gradeC. Pune vintele la copt 50-60 minute pana cand s-au inmuiat apoi scoate-le, decojeste-le si lasa-le sa se raceasca complet.Adauga in blender vinetele racite, ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 10 minute
Sufleu de smantana
Ingrediente: smantana, faina, oua, zahar, lamaie,
Mod preparare: Se amesteca faina cu smantana intr-un vas care se pune apoi pe foc mic. Se amesteca mereu pana cand incepe sa fiarba. Se ia imediat de la foc, se lasa sa se raceasca, apoi se adauga ...
Complexitate: Mica
Durata: 45 minute
Macrou pane
Ingrediente: macrou, sare, faina, oua, mustar, sos de soia,
Mod preparare: Fileul de macrou se potioneaza. Se prepara un sos bechamel din faina, ou, mustar, sare si sos soia. Se trece fileul prin faina apoi prin bechamel si se prajeste in baie de ulei.Se scoate si ...
Complexitate: Mica
Durata: 15 minute
Placinta cu carne
Ingrediente: foietaj, carne tocata, ceape, piper, ulei, sare,
Mod preparare: Se toaca ceapa marunt, se soteaza in ulei.Cand devine aurie, se pune carnea,sare si piper.Se soteaza impreuna cam 10 minute apoi se stinge cu o cana cu apa si se lasa pe foc mic pana scade si incepe s ...
Complexitate: Mica
Durata: 30 minute
Oua puisor
Ingrediente: ou, ulei, mustar, marar, zahar, sare, masline, ardei rosu,
Mod preparare: Ouale se fierb tari. Se curata de coaja, dupa ce au fost tinute putin in apa rece, apoi se taie un capacel si se scoate galbenusul. Intre timp, se face un amestec din galbenusuri, ulei, sare ...
Complexitate: Mica
Durata: 40 minute