Retete culinare din categoria Aperitive

Icre
Mod preparare: Intr-un bol preferabil de plastic se pun icrele si felia de paine inmuiata in lapte sau apa minerala si apoi scursa. Se amesteca cu mixerul icrele cu felia de paine, apoi adaugam putin cate ...
Complexitate: Mica
Durata: 30 minute
Rosii, castravetzi umpluti cu crema de branza
Mod preparare: Mai intai, se taie rosiile in jumatate si se lasa la scurs alaturi de castraveti.Castravetii se taie pe lungime.Se ia felia de branza si se da pe razatoare. Ulterior, se freaca (cu ajutorul ...
Complexitate: Mica
Durata: 45 minute
Conopida cu oua
Mod preparare: Se fierbe conopida intreaga. Cand este gata, se scurge de apa, se asaza pe o farfurie intinsa, incalzita si se presara cu ouale tocate foarte marunt si patrunjel verde. Separat, intr-o tigai ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Oua in zapada
Ingrediente: sare, piper, sana, ulei, pateu, oua,
Mod preparare: Se fierb ouale 3 minute, se racesc in apa rece, apoi se decojesc si se taie in jumatate pe lung.Se scoate galbenusul si se pune intr-un castron, se scoate un galbenus de ou si se pune separat, se ...
Complexitate: Mica
Durata: 20 minute
Rosii cu oua si sos de patrunjel
Mod preparare: Se spala rosiile, se sterg si se taie felii groase de 5 mm.Se aseaza cateva felii una langa alta  pe un platou mic si ingust si se presara cu sare si piper dupa gust. Peste rosii se pune un ...
Complexitate: Mica
Durata: 30 minute
Coltunasi cu branza de vaci
Ingrediente: faina, oua, branza de vaci, unt, pesmet, sare,
Mod preparare: Din faina, jumatate de ou si putina apa se prepara o coca mai moale decat cea de taitei care se framanta pe o planseta, apoi se intinde intr-o foaie subtire. Se taie foaia in patrate cu latura ...
Complexitate: Mica
Durata: 30 minute
Conopida pane
Ingrediente: conopida, sare, piper, oua,
Mod preparare: Se curata, se desface buchetele, se spala si se fierbe in apa cu sare si putin otet.Se lasa sa fiarba pana se inmoaie complet, nu sa se farame.Se scurge apa, se clateste tot cu apa calda si se lasa ...
Complexitate: Mica
Durata: 40 minute
Cartofi dulci umpluti, copti de doua ori
Mod preparare: Se incinge cuptorul la 175 gradeC.Se strapunge fiecare cartof de doua ori, cu varful unui cutit.Se coc cartofii aprox. 50 minute, pana cand se inmoaie.Se lasa deoparte la racit, ca sa poata fi tinuti ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 20 minute
Vinete prajite
Ingrediente: vinete, lapte, faina, ulei, sare,
Mod preparare: Vinetele le taiem in rondele de cca 1/2 centimetru le spalam si le punem intr-un castron cu apa si sare timp de 1 ora.Apoi le scoatem si le scurgem de apa bine, bine pe un servet de bucatarie.Punem ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 25 minute