Retete culinare din categoria Aperitive

Ghiveci cu oua
Mod preparare: Ceapa, ardeii si rosiile se taie fasii apoi se calesc in putin ulei. Se presara sare si piper si 1/2 canita cu apa si se lasa sa fiarba incet. Ouale se bat bine si cind legumele sunt fierte ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Branza telemea la cuptor
Mod preparare: Se ia o hartie de aluminiu (alufolie) si se taie in patru. Se taie si telemeaua in 4 felii, si se aseaza fiecare din ele pe cate una din bucatile de hartie de aluminiu (sau pergament). Se ...
Complexitate: Mica
Durata: 20 minute
Mancarica  de vinete
Mod preparare: Coaceti vinetele si puneti-le la scurs dupa care tocati-le pana devin piure. Intr-o tigaie se pune jumatate din ulei apoi se adauga ceapa taiata foarte marunt, lasati sa se prajeasca putin ...
Complexitate: Mica
Durata: 30 minute
Cirnaciori la tefal
Ingrediente: carnacior,
Mod preparare: Se pregataesc in vasul de tefal. Se servesc imediat sau cu diverse garnituri.
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 30 minute
Ficatel de pui
Ingrediente: ficat de pui, faina alba,
Mod preparare: Se spala ficatelul de pui si se curata.Se da prin fiana alba si se pune la prajit in ulei fierbinte pana se formeaza o crusta rumenie pe o parte si pe cealalta.Se scot cu o paleta, se presare sarea ...
Complexitate: Mica
Durata: 25 minute
Ananas umplut
Mod preparare: Orezul se alege si se spala, dupa care se fierbe in supa de pui. Se taie anansul in doua si se scobeste, iar fructul rezultat se taie cuburi. Intr-o tigaie, in ulei incins, adaugam usturoiul ...
Complexitate: Mica
Durata: 20 minute
Aperitiv picant cu telemea de oaie
Mod preparare: Telemeaua se pune intr-un bol si se sfarama cu o furculita.Se taie marunt ardeiul verde,ardeii iuti, rosia si ceapa verde.Se adauga in bol impreuna cu condimentele si se amesteca bine.Se orneaza dupa ...
Complexitate: Mica
Durata: 10 minute
Scrumbii marinate
Mod preparare: Pentru marinata se aleg scrumbii sarate, cu lapti. Se tin 24 de ore in apa, ca sa se desareze, schimband apa odata sau de doua ori. Se curata, se scot oasele. Se taie bucati si se aseaza ...
Complexitate: Mica
Durata: 45 minute
Surimi in crusta de cartof
Ingrediente: surimi, cartofi, faina, oua, piper, ulei, sare,
Mod preparare: Trec batoanele de surimi prin oul batut cu sare, piper si o lingura de ulei, prin cartoful ras,prin faina si iar prin ou.Apoi le prajesc in ulei incins. 
Complexitate: Mica
Durata: 30 minute
Tarta cu legume si branza
Mod preparare: Din faina, apa si sare se face un aluat care se intinde intr-o tava de tarte rotunda, dupa ce aceasta a fost unsa cu putin unt sau dupa preferinte ulei, unsoare.Peste aluat se aseaza 4-5 patratele de ...
Complexitate: Mica
Durata: 30 minute