Retete culinare din categoria Aperitive

Omleta cu jambon
Mod preparare: Se curata ceapa, se taie marunt si se caleste 5 minute in putin unt. Se toarna peste ea cateva picaturi de otet aromat si se pune deoparte. Se bat ouale, se sareaza usor (jambonul este sarat ...
Complexitate: Mica
Durata: 15 minute
Cocktail
Mod preparare: Daca sunt congelati, se lasa crevetii sa se dezghete. Ananasul se curata, iar miezul se taie in cubulete mici.Smantana se amesteca cu maioneza, mierea, hreanul si patrujelul. Se condimenteaz ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Salata cu ton
Ingrediente: ton, unt, marar, castraveti murati,
Mod preparare: Se scurge bine tonul, dupa care se freaca cu unt. Dupa ce s-au omogenizat se adauga mararul si castravetii taiati marunt. 
Complexitate: Mica
Durata: 10 minute
Salata de vinete, ardei copti si dovlecel
Mod preparare: Se coc vinetele si ardeii. Se curata vinetele, se scurg si se toaca.Dovlecelul se curata si se taie cuburi, se fierbe pana se moaie si se scurge.Se curata si ardeii si se scurg.Dovlecelul rece, ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 30 minute
Salata de fasole pastai
Ingrediente: pastai, oua, mustar, usturoi, sare, ulei,
Mod preparare: Se curata fasolea, se rupe bucati mici si se fierbe in apa cu sare (asta in cazul in care e proaspata). Dupa ce s-a fiert se pune intr-o strecuratoare si se lasa sa se raceasca bine. Intre ...
Complexitate: Mica
Durata: 45 minute
Omleta ciuperci & mozzarela
Ingrediente: ulei, sare, marar, mozzarela, ciuperci, ou,
Mod preparare: Oualele se bat bine apoi se adauga mozzarela taiat cuburi, sarea si mararul. Ciupercile taiate in sase se prajesc in tigaie la foc mic. Dupa ce s-au prajit ciupercile se adauga amestecul si ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 30 minute
Oua umplute cu sos de smantana
Mod preparare: Se fierb ouale tari. Dupa ce s-au racit se curata si se taie in doua pe lung. Se scot cu atentie galbenusurile, se pun intr-un castron si se freaca cu untul, adaugand apoi galbenusul crud, ...
Complexitate: Mica
Durata: 40 minute
Oua verzi (Ovos verdes)
Mod preparare: Fierbem bine 10 oua le racim si decojim. In timp ce fierbem ouale, celelalte 6 oua le batem cu faina, patrunjel tocat fin, piper si sare dupa gust pana se face ca o crema mai grosuta. Cele 1 ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 10 minute
Chiftele cu cascaval la tava
Mod preparare: Se amesteca carnea tocata cu piper, putina verdeata, ceapa tocata fin, dupa care se da prin pesmet. In tava se pune ulei, chiftelele, se presara ciupercile rosii taiate solzi, ardei iute curatat ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Icre de casa
Ingrediente: icre, ulei, lapte, gris, zeama de lamaie, ceapa,
Mod preparare: Se pregateste grisul cu lapte care trebuie sa aiba o consistenta mai tareDupa racire se amesteca cu icrele, mai intai cu lingura de lemn, dupa care cu mixerul, se alterneaza uleiul si zeama de lamaie ...
Complexitate: Mica
Durata: 20 minute