Retete culinare din categoria Aperitive

Hamsii pane
Ingrediente: faina, ou, hamsii, pesmet, lamaie, sare, ulei,
Mod preparare: Se rup capetele hamsiilor, se scoate spatele, fara o desface pestele in 2-a, se spala si se scurg bine de apa. Se tavalesc prin faina, ou, pesmet;Se prajesc in ulei incins, pe ambele parti,
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Cordon bleu
Mod preparare: Pieptul de pui se dezoseaza, se spala si se feliaza pe lung. Intr-o farfurie sau bol se amesteca pesmetul cu sare sau vegeta(deli`kat), piper, putin praf de chilli (pentru doritori) si putin ...
Complexitate: Mica
Durata: 30 minute
Icre si somon pe felii de castravete
Ingrediente: castraveti, icre, somon,
Mod preparare: Se taie castravetele in rondele mai groase.Se decoreaza feliile cu salata de icre.Se orneaza cu feliile de somon.
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 30 minute
Coltunasi cu cas de oaie
Mod preparare: Se prepara aluatul, se pune la dospit, se intinde si se fac din el 4 patrate egale. Se incinge uleiul, se taie ceapa marunt si se caleste in acesta. Ardeii se taie in cuburi, se adauga la ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Traistute cu ciuperci
Mod preparare: Galbenusurile, romul uleiul si 50 ml lapte se amesteca bine intr-o oala, apoi se adauga faina si se freaca cu cosul lingurii pe dosul oalei pana compozitia nu mai are cocoloase, apoi se adauga si ...
Complexitate: Mica
Durata: 2 ore
Triunghiuri cu cascaval
Mod preparare: Se toaca verdeturile, cascavalul se rade si se amesteca cu verdeata si untul. Se condimenteaza amestecul cu sare si piper. Se scurg ciupercile si se taie marunt. Se calesc in putin ...
Complexitate: Mica
Durata: 35 minute
Vinete picante in aluat de clatite
Ingrediente: vinete, ou, branza, cascaval, lapte, faina, condimente,
Mod preparare: Vinetele se taie rondele, se oparesc si scurg de apa. Dupa ce se racesc, se tavalesc prin faina si se prajesc in ulei. Se scot pe o farfurie si se lasa sa se racoreasca un pic.Separat, se ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Conopida cu parmezan
Ingrediente: conopida, parmezan, unt, sare,
Mod preparare: Se fierbe conopida desfacuta in buchetele, in apa cu sare, se scurge bine de apa, se pune intr-o tigaie in unt fierbinte si se soteaza. Se unge cu unt un vas rezistent la cuptor si se presara cu ...
Complexitate: Mica
Durata: 50 minute
Ciuperci la gratar
Ingrediente: ciuperci, piper, verdeata, ulei, sare,
Mod preparare: Ciupercile se aleg mai mari si egale, se spala, se curata, li se scot piciorusele care se toaca marunt si se amesteca cu piperul pisat, sarea si verdeata taiata foarte marunt. In palaria ciuperci ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Burgeri de curcan cu ceapa si mere caramelizate
Mod preparare: Se amesteca carnea tocata cu orezul, piureul de caise, mustarul, busuiocul si rozmarinul.Se condimenteaza cu sare si piper, dupa gust si se amesteca bine.Se formeaza din compozitie 12 burgeri de aprox ...
Complexitate: Mica
Durata: 45 minute