Retete culinare din categoria Aperitive

Bule de carne
Mod preparare: Se pune painea in apa.Se amesteca carnea cu ouale, patrunjelul tocat , parmezanul ras, laptele, painea piperul si sarea. Se omogenizeaza toata compozitia.Se fac bule rotunde de preferat.Se incing ...
Complexitate: Mica
Durata: 30 minute
Ciuperci cu maioneza
Mod preparare: Ciupercile se spala, se taie felii subtiri si se fierb in apa cu sare. Se face o maioneza din galbenusurile de oua si ulei. Se amesteca ciupercile racite si taiate marunt cu maioneza, se ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Rulada cu ton si crema de masline
Mod preparare: Se pun bucatile de ton intr-un bol,si peste ele se toarna sucul de la lamai.Maslinele se desfac de samburi si se pun intr-un bol cu margarina.Se pune piper.Se zdrobesc masline cu mixerul,pana se ...
Complexitate: Mica
Durata: 30 minute
Dovlecei gratinati
Mod preparare: Dovleceii se taie pe lungimea lor.Se scobesc.Se pun intr-un vas cu apa si putina sare si se dau in cateva clocote apoi se scot si se lasa la scurs.Separat, intr-o tigaie se soteaza ceapa taiata marunt ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 10 minute
Gratin de rosii cu dovlecei
Mod preparare: Rosiile si dovleceii se spala bine si se taie felii. La fel se procedeaza si cu salamul. Intr-o forma termorezistanta unsa se pun legumele si salamul, ca tiglele pe acoperis. Se ...
Complexitate: Mica
Durata: 55 minute
Piftie de porc portionata
Mod preparare: Se curata bine si se spala carnea. Daca are urme de par, o mai parliti la aragaz si radeti cu cutitul.Puneti toata carnea intr-o cratita mai mare impreuna cu morcovii, ceapa si apa cat sa o ...
Complexitate: Mica
Durata: 4 ore
Drob din pateu si ciuperci
Ingrediente: pateu, ciuperci, oua, gogosar, eapa, orez, marar, ulei, piper, sare,
Mod preparare: Se fierbe orezul si se strecoara, ceapa se caleste putin in ulei, mararul se toaca fin, ciupercile si gogosarul se taie si ele cat mai marunt. Se amesteca pateul cu ciupercile, gogosarul, orezul, ...
Complexitate: Mica
Durata: 30 minute
Salata de vinete
Ingrediente: vinete, ceapa, maioneza de post, ulei, sare,
Mod preparare: Eu coc vinetele in cuptorul aragazului.Le asez in tava si se intorc din cand in cand sa se coaca pe toate partile. Se coc mult mai repede si mai bine, nu se face fum si miros.La fel procedez si c ...
Complexitate: Mica
Durata: 20 minute
Cartofi la cuptor cu oua si cas
Mod preparare: Cartofii se curata de coaja si se fierb in apa cu sare.Se taie apoi in jumatati si se aseaza intr-o tava termorezistenta unsa cu unt. Peste ei pun feliile de cas si se presara boia dulce (pentru ...
Complexitate: Mica
Durata: 30 minute
Aperitiv piept de pui cu ciuperci si maioneza
Mod preparare: Se pune la fiert atat pieptul de pui cat si ciupercutele, dupa ce s-au fiert se storc bine ciupercile si se toaca sau se macina pieptul de pui si ciupercile.Se condimenteaza dupa gust cu sare si piper ...
Complexitate: Mica
Durata: 20 minute