Retete culinare din categoria Aperitive

OCHIURI IN CUIB DE CARTOFI
Ingrediente: ou, cartofi, untdelemn, lapte, cascaval,
Mod preparare: Se prepara un piure de cartofi si se aseaza intr-un vas de cca 2 l, rezistent la foc, uns cu grasime si tapetat cu faina sau pesmet. Se imparte piureul in 4 sferturi. Din fiecare sfert se ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 30 minute
Omleta
Mod preparare: Se bat ouale, apoi se adauga faina si se amesteca pana se obtine o pasta ca smantana.Se adauga sarea, branza, sunca si legumele taiate cubulete si verdeata taiata marunt. (In lipsa rosiilor se poate ...
Complexitate: Mica
Durata: 20 minute
Carne de pui cu smantana
Ingrediente: carne de pui, ulei, ceapa, smantana, faina, sare,
Mod preparare: Bucatile de carne si ceapa se inabusa cu 100 ml de apa. Cand carnea este gata, se scoate separat.Se adauga faina dizolvata in 150 ml de apa rece, sare, smantana, 1 l de apa si se fierb cca 15 min ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 30 minute
Torta tramezzino
Mod preparare: Conservele de ton se desfac si se pun intr-o strecuratoare la scurs.Se taie marunt maslinele si se amesteca cu tonul si celelalte ingrediente.Se ung feliile de paine si se cladesc una peste alta, in ...
Complexitate: Mica
Durata: 20 minute
Drob de ficatei de pasare
Mod preparare: Se ferb ficateii separat apoi piopele, dupa ce s-au racit se toaca marunt cubulete, se taie ceapa verde, mararul, partunjelul si usturoiul. Se amesteca verdeata cu ficateii si pipotele intr-un ...
Complexitate: Mica
Durata: 45 minute
Mic dejun casuta
Ingrediente: ou, lapte, paine, ardei, sare, castravete, rosii,
Mod preparare: Se fac niste friganele din feliile de paine inmuiate in lapte si date prin oale batute cu un praf de sare care se prajesc usor intr-o tigaie de teflon unsa cu putin ulei de masline.Se intorc pe ambele ...
Complexitate: Mica
Durata: 15 minute
Snitele cola cu rosii
Mod preparare: Se taie cartofi in leli subtiri royunde, apoi separat se pun ouale si se bat se amesteca cu sarea delikatul patrunjelul si mararul. Se ia cate o felie de cartof se da prin oul fatut apoi prin ...
Complexitate: Mica
Durata: 30 minute
Rulada de carne
Mod preparare: Se curata muschiul de pielite si se sterge cu un servet umed, se taie in lungime se bate usor, dandu-i pe cat posibil o forma dreptunghiulara, se condimenteazacu sare, piper, cimbru, usturoi, boia de ...
Complexitate: Mica
Durata: 4 ore si 30 minute
Ciuperci umplute
Mod preparare: Calim la foc mediu ceapa tocata, piciorusele de ciuperci taiate cubulete mici, rosia taiata marunt.Adaugam granulele de soia care au fost in prealabil inmuiate in apa fierbinte si apoi scurse bine, ...
Complexitate: Mica
Durata: 40 minute