Retete culinare din categoria Aperitive

Crochete si bile din branza
Ingrediente: branza, ou, faina, piper, ulei, unt, susan, sare, mac,
Mod preparare: Crochete: Obtinem o compozitie consistenta din ingredientele prezentate.Modelam bile de marimea unei nuci, le trecem prin faina si le prajim in ulei incins(ca gogosile).Lasam sa se scurga pe ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 30 minute
Peste in aluat
Ingrediente: peste, sare, untura, aluat de clatite,
Mod preparare: Se poate pregati din salau, nisetru, morun, somn. Se curata pestele de pielita si de oase. Se taie in bucatele mici cam de 3-4 cm. Se spala, si se da cu sare. Se pregateste un aluat de ...
Complexitate: Mica
Durata: 20 minute
Rizoto milanez
Mod preparare: Orezul se inabusa in 100 g de margarina, se adauga supa de oase, sare, se fierbe totul 5 min apoi se acopera vasul si se continua fierberea 20 min.Ciupercile se inabusa in restul de margarina, se ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Salata de macrou si hering marinat
Mod preparare: Pestele marinat care este deja portionat se aseaza intr-un castron impreuna cu toate celelalte ingrediente taiate rondele sau felii, sau dupa preferinta fiecaruia.Se condimenteaza dupa gust si se ...
Complexitate: Mica
Durata: 15 minute
Rosii umplute
Mod preparare: Se aleg rosii potrivit de mari, se taie capacul, se golesc de miez, se sareaza in interior, se lasa 10 minute cu gura in jos sa se scurga. Se umplu cu salata de boeuf si se aranjeaza pe un ...
Complexitate: Mica
Durata: 20 minute
Carnaciori in aluat
Ingrediente: foietaj, carnaciori,
Mod preparare: Se decongeleaza aluatul de foietaj dupa care se intinde intr-o foaie subtire. Se taie carnaciorii in bucati de 5 cm si se cresteaza la ambele capete. Din foaia de aluat intinsa se taie ...
Complexitate: Mica
Durata: 20 minute
Chiftele de praz
Mod preparare: Se curata, se taie in bucatele si fierbe prazul.Se scurge si se da prin masina, cu o ceapa taiata marunt si prajita in ulei, o felie de paine muiata in lapte si bine stoarsa. Se adauga un ou, sar ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Aperitiv cald
Ingrediente: piept de pui, bacon, cascaval, piper, sare,
Mod preparare: Pieptul de pui se feliaza, se condimenteaza, se gateste pe grill. Pe feliile de gratar se asaza alterntiv batoane de cascaval si fasii de bacon. Se da la cuptor incins pentru 5 minute. 
Complexitate: Mica
Durata: 2 ore
Chiftelute aromate la cuptor
Mod preparare: Cartofii in coaja ii punem la fiert in putina apa cu sare, dupa care ii curatam si ii zdrobim. Adaugam pieptul de pui tocat,oul,patrunjelul tocat,sare si piper.Intr-o farfurie pregatim amestecul ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Clatite de ou
Ingrediente: ou, branza topita, ketchup, cas, ciuperci, sunca,
Mod preparare: Se bate oul ca si pentru omleta si se toarna, ca o clatita, in tigaia in care s-a incins o lingurita de ulei. Cand e aproape gata se unge clatita cu branza topita, ketchup-ul si apoi se presara ...
Complexitate: Mica
Durata: 3 minute