Retete culinare din categoria Aperitive

Placinta cu carne si ciuperci
Mod preparare: Intr-o cratita se pune uleiul, ceapa taiata marunt, se adauga carnea si se calesc cateva minute.Se adaugaa si ciupercile din borcan care au fost scurse si se calesc impreuna. Eu am dat prin masin ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 30 minute
Cascaval la capac
Ingrediente: cascaval, unt, lapte, faina,
Mod preparare: Cascavalul se taie in felii de 1 1/2 cm grosime.Feliile se inmoaie in lapte, se trec bine prin faina, apoi inca odata abundent prin lapte si faina (prin lapte se trec ca sa se lipeasca mai bine faina ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Salata boeuf cu oua fierte
Mod preparare: Zarzavatul, legumele si carnea, se taie cubulete iar ouale (mai putin un galbenus fiert) se rad pe razatoarea cu gauri mari.Se face o maioneza din un galbenus fiert + un galbenus crud + una lingurita ...
Complexitate: Mica
Durata: 30 minute
Chiftele de cartofi cruzi
Ingrediente: cartofi, ou, franzela, sare, piper, ulei, usturoi, verdu,
Mod preparare: Se rad cartofii pe razatoare si se amesteca cu ouale. Se adauga felia de franzela muiata, stoarsa si zdrobita cu furculita (in loc de franzela, se poate lega compozitia cu doua linguri de fulgi d ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Pateuri cu carne
Ingrediente: carne, untura, ou, smantana,
Mod preparare: Se face un aluat frantuzesc din care se intinde o foaie potrivit de subtire. Se da prin masina 1/2 kg. de carne si se rumeneste cu putina untura, adaugandu-se si cate o lingura de apa, ca sa nu ...
Complexitate: Mica
Durata: 30 minute
Salata rusa cu ton si rulada cu sunca
Mod preparare: Se pun la fiert cartofii, morcovii si ouale intr-o oala cu apa si sare.Dupa 10 min se scot ouale si lasam cartofii si morcovii sa fiarba in continuare.Intre timp, scurgem bine tonul de ulei, taiem ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 30 minute
Dovleac prajit
Mod preparare: Se taie dovleacul felii groase de 1-2 cm, care se pun intr-o tigaie de teflon in untul bine incins si se rumenesc circa 5 minute pe fiecare parte. Se sareaza, se pipereaza, se presara cu ...
Complexitate: Mica
Durata: 20 minute
Omleta cu malai si branza
Ingrediente: ou, telemea de oaie, malai, marar, unt, sare, piper,
Mod preparare: Se bat ouale, se adauga 1-2 linguri de apa (pentru a deveni mai pufoasa omleta).Spun 50 gr. branza rasa, mararul si condimentele. Intr-o tigaie se topeste untul, se pune restul de branza rasa si ...
Complexitate: Mica
Durata: 15 minute
Bagheta cu ciuperci
Mod preparare: Ceapa se curata si se toaca marunt. Se pune la calit in ulei incins, se adauga carnea si se prajeste bine, amestecand incontinuu. Se adauga apoi branza topita, ketchup-ul si ciupercile tocat ...
Complexitate: Mica
Durata: 25 minute
Clatite cu cascaval
Mod preparare: Ouale se bat cu zaharul si zaharul vanilat pana se topeste apoi se adauga apa minerala si se amesteca bine.Se toarna faina treptat si se amesteca totul bine ca sa nu se faca cocoloase, se adauga lg ...
Complexitate: Mica
Durata: 45 minute