Retete culinare din categoria Aperitive

Omleta cu cascaval
Ingrediente: unt, cascaval, lapte praf, ou, sare, piper,
Mod preparare: Se sparg ouale intr-un castron si se adauga celelalte ingrediente. Se omogenizeaza. Se pun apoi untul intr-o tigaie si cand este fierbinte, se adauga ouale. Cand omleta este coapta pe ...
Complexitate: Mica
Durata: 15 minute
Pateuri speciale
Mod preparare: Pentru aluat:Se pune faina intr-un bol, in mijloc se pune drojdia cu apa si se lasa 30 minute sa creasca maiaua. Dupa ce a crescut se pune sarea si se framanta si se adauga margarina, si putin ulei ca ...
Complexitate: Mica
Durata: 2 ore
Salata de ton
Mod preparare: Se scurge tonul de ulei, ciupercile si porumbul la fel. Ciupercile se scot din cutie, se taie marunt, se scurg si se pun intr-un castron. Peste ele se pune conserva de ton, iar peste ea ...
Complexitate: Mica
Durata: 45 minute
Ciuperci cu carne
Mod preparare: Carnea taiata bucati se inabusa cu ceapa (sau se fierbe daca este batrqna), faina si ciupercile. Deoarece ciupercile lasa zeama nu se mai adauga decat putina apa. Cand carnea este pe jumatat ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
RULADA DE VINETE
Mod preparare: Vinetele curatate si spalate se taie pe lungime, in felii groase de 1/2 cm. Se prajesc pe ambele parti in ulei si se lasa la racit.Carnea tocata se amesteca cu 2 oua, sare, piper, boia, usturoi, ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 30 minute
Chiftele din carne de vita
Mod preparare: Carnea, ceapa, usturoiul se trec prin masina de tocat. Compozitia obtinuta se amesteca cu cartofii rasi sau paine, oua, patrunjel verde, sare, piper, pana se omogeniozeaza.Se portioneza si se ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Cascaval pane Doina
Mod preparare: Se taie cascavalul in baghete mai grosute, de 12-15 mm.Preparati un aluat, putin mai gros decat cel de clatite, din oua si faina si condimentati-l cu curry, paprika, piper.Puneti uleiul la incins, apo ...
Complexitate: Mica
Durata: 15 minute
Pui la tava cu mujdei si mamaliga
Ingrediente: pui, mujdei de usturoi, mamaliga,
Mod preparare: Puiul se prepara la tava, se face mujdeiul si mamaliga. Preparatul se serveste cald, cu mujdei si mamaliga.
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Andive cu parizer
Ingrediente: andive, cascaval, parizer, unt, sare, piper,
Mod preparare: Se curata andivele, se spala si se oparesc in apa clocotinda cu sare. Fiecare andiva se ruleaza in cate o felie de parizer si se aseaza intr-o tava tapetata cu unt. Se presara deasupra ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
APERITIV DIN BRANZA DE BURDUF
Mod preparare: Branza se marunteste cu furculita.Casul se trece prin masina de tocat, se adauga berea, smantana, sardelele, o lingurita rasa de chimen macinat si ceapa rasa.Compozitia se amesteca bine si se sareaza ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 30 minute