Retete culinare din categoria Aperitive

Cascaval pane
Ingrediente: cascaval, ou, faina, piper, ulei, sare,
Mod preparare: Bati oul cu sare, piper si o ligura ulei. Treci feliile de cascaval prin faina si ou si le prajesti in ulei incins.
Complexitate: Mica
Durata: 15 minute
Oua florentine
Mod preparare: Spalati bine spanacul, rupeti-i coditele si tineti-l 3 minute in apa clocotita cu sare. Scurgeti-l, presati-l intre palme si tocati-l mai mare cu un cutit. Lasati-l sa se inabuse putin in ...
Complexitate: Mica
Durata: 25 minute
Macrou la gratar cu sos de usturoi
Ingrediente: macrou, oregano, busuioc, ulei, piper,
Mod preparare: Bucatile de macrou se spala, se curata si se taie pe jumatate. Se ung cu putin ulei pe ambele parti.Apoi condimenteaza dupa bunul gust. Se pun pe un platou, se invelesc in folie sau o punga ...
Complexitate: Mica
Durata: 30 minute
Chiftelute de cartofii
Ingrediente: cartofi, sare, piper negru, ou, faina,
Mod preparare: Se fierb cartofi si se face un piure.Se pune sare si piper negru, si se lasa la racit.Apoi se fac chiftelute.Se dau prin faina si ou si se prajesc in baie de ulei.
Complexitate: Mica
Durata: 2 ore
Rosii umplute cu oua
Ingrediente: rosii, ou, sare, piper,
Mod preparare: Se taie capacelul la rosii si se scoate miezul. In interior se sparge cate un ou. Se pun deasupra sare, piper si alte condimente, dupa preferinta. Se acopera rosiile cu capacelul si se ...
Complexitate: Mica
Durata: 20 minute
Vinete fripte
Mod preparare: Vinata se taie felii nu prea groase dar nici prea subtiri, se aseaza intr-un castron si se sareaza cu sarea grunjoasa, se lasa la inmuiat cam 15 minute.Usturoiul se preseaza /stoarce, patrunjelul se ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 30 minute
Sardine cu otet aromat si mirodenii
Mod preparare: Curatati bine sardinele, spalati-le sub jetul de apa rece, puneti-le intr-un vas adanc, presarati peste ele sarea si lasati-le sa se marineze 4 ore, la rece.Curatati ceapa si ghimbirul, taiati-le ...
Complexitate: Mica
Durata: 20 minute
Dovlecei prajiti
Ingrediente: dovlecei, untura, faina, lapte, sare,
Mod preparare: Se rad dovleceii de coaja si se taie fie in lung, fie rotund in felii de o jumatate centimetru grosime. Sa nu se sareze inainte de a fi pusi la prajit. Se infierbanta untura. Pentru ca ...
Complexitate: Mica
Durata: 15 minute
Ciuperci cu ceapa si patrunjel verde
Ingrediente: ciuperci, ceapa, ulei, sare, piper, patrunjel, pesmet,
Mod preparare: Se scot piciorusele de la ciuperci, se curata si se spala sub un jet de apa. Se toaca marunt ceapa si se caleste in putin ulei. Se adauga piciorusele ciupercilor tocate, ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Placintele cu ciuperci
Mod preparare: Se prepara aluatul de placintele din faina, lapte si oua, la care se adauga putina sare si frunzulite de cimbru taiate cu foarfeca.Se taie ciupercile in 4. Ceapa, curatata, se taie marunt si se ...
Complexitate: Mica
Durata: 25 minute