Retete culinare din categoria Aperitive

Rosii umplute cu vinete
Ingrediente: vanata, cepe, ulei, rosii, sare, piper, patrunjel,
Mod preparare: Se coace vinata, se lasa sa se scurga bine, se toaca pe o planseta de lemn cu tocatorul de lemn, se pune intr-un castron si se bate cu uleiul, care se toarna putin cate putin. Se adauga ceapa ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Chiftelute cu carne de vaca
Mod preparare: Se da carnea de vaca prin masina de tocat de 2-3 ori, impreuna cu felia de franzela, inmuiata si stoarsa. Se amesteca apoi cu oul, verdeata si sarea pana ce se omogenizeaza. Se formeaza ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 15 minute
Salata de boeuf
Mod preparare: Se fierb morcovii, cartofii, carnea de vaca.Se taie totul marunt si se pun intr-un castron.Se adauga sare, piper, mazarea, 1 lingura de mustar, 2-3 linguri de maioneza.Se amesteca, se aseaza pe platou ...
Complexitate: Mica
Durata: 2 ore
Ton cu porumb
Ingrediente: ton, porumb boabe, lamaie,
Mod preparare: Se amesteca tonul din conserva cu porumbul intr-un vas de sticla (pentru aspect).Se adauga zeama de lamaie pentru a da un gust acrisor si eventual cateva picaturi de ulei, daca tonul nu a avut ...
Complexitate: Mica
Durata: 10 minute
Dovlecei umpluti cu carne
Mod preparare: Spalam dovleceii,ii scobim de miez in interior,ii dam cu sare in interior si ii lasam cu ''gura'' in jos!Miezul dovleceilor ii calim in putin ulei, cu usturoi si patrunjel;Miezul de paine stors bine i ...
Complexitate: Mica
Durata: 55 minute
Pate de ficat de casa
Ingrediente: ficat, ceapa, ou, masline, ulei, sare, piper,
Mod preparare: Intr-o cratita se pun la fiert ficateii si ceapa, se poate adauga si un cub delikat.Separat se fierb ouale tari.Se scot samburii de la masline.Dupa ce s-au fiert ingredientele se scurge ceapa si se ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 30 minute
Barcute din ciuperci de post
Mod preparare: Se dau ciupercile prin masina, pentru a fi fine. Intre timp, se inmoaie painea, se curata usturoiul. Painea, ciupercile, grisul (sau, pentru cine nu vrea sa foloseasca gris, cartoful fiert dat ...
Complexitate: Mica
Durata: 30 minute
Ciuperci a la grec
Ingrediente: ciuperci, ulei, vin, cepe, verdeata, lamaie, sare, piper,
Mod preparare: Se curata ciupercile, se spala in mai multe ape si se taie in fasii. Se toaca ceapa si se caleste in ulei impreuna cu ciupercile, adaugand sare, piper, dupa gust, o legatura de verdata si zeama d ...
Complexitate: Mica
Durata: 30 minute
Chiftele din cartofi
Ingrediente: cartofi, ou, branza, morcov, faina, sare, patrunjel,
Mod preparare: Se dau pe razatoare cartofii si morcovii,si se storc bine de zeama, adaugam si branza data pe razatoare oul sare dupa gust si putin patrunjel si le amestecam bine.Facem chiftele din compozitie si le ...
Complexitate: Mica
Durata: 20 minute
Oua
Oua
Mod preparare: Se fierb ouale.Se taie pe jumatate se freaca galbenusurile si se amesteca cu pateul se puna sare si piper dupa gust si se umplu jumatatile de albus.I se face un sos din maioneza, mustar si otet se pun ...
Complexitate: Mica
Durata: 40 minute