Retete culinare din categoria Aperitive

Perisoare cu svaiter
Ingrediente: unt, ulei, oua, svaiter,
Mod preparare: In albusurile batute spuma (pana se tine de tel) se pune svaiteruldat pe razatoare marunta si se amesteca cu lingura. Cu mana muiata in apa se formeaza perisoare si se prajesc in ulei amestecat c ...
Complexitate: Mica
Durata: 50 minute
BAGHETE UMPLUTE
Mod preparare: Se fierb ouale 10 minute, se lasa sa se raceasca, se curata si se taie cubulete.Se rade casul iar sunca si castravetele se taie in cubulete. Se amesteca untul cu braza topita si cu condimentele s ...
Complexitate: Mica
Durata: 30 minute
Rulouri de omleta umplute cu vinete
Mod preparare: Taiati vanata cubulete, curatati si presati usturoiul, tocati ceapa marunt si lasati-le sa se rumeneasca in uleiul incins. Adaugati sarea si piperul, acoperiti-le cu un capac si lasati-le sa se ...
Complexitate: Mica
Durata: 20 minute
Pateu de casa de ficatei de pui
Mod preparare: Ceapa se taie pestisori si se caleste in ulei de masline intr-o cratita anti-aderenta pana devine sticloasa.Se curata ficateii de pui si se adauga la ceapa.Se acopera cratita cu un capac si se lasa ...
Complexitate: Mica
Durata: 2 ore
Cartofi gratinati
Mod preparare: Se fierb cartofii, se curata de coaja, se taie felii si se amesteca cu ceapa curatata si tocata marunt si cu caperele. Se sareaza, se pipereaza si se pun intr-o forma rezistenta la foc.Se pun ...
Complexitate: Mica
Durata: 25 minute
Cascaval pane
Ingrediente: cascaval, ou, unt, pesmet, faina,
Mod preparare: Se taie cascavalul in felii groase de 1 cm. Se dau prin faina, ou batut si apoi prin pesmet. Se rumenesc in unt pe ambele parti.
Complexitate: Mica
Durata: 10 minute
Aperitiv din fasole si castraveti de post
Mod preparare: Se fierbe fasolea in a doua apa, impreuna cu cartoful pana se farama bine. Se trec prin mixer impreuna cu putina supa. Se separa de coji printr-o sita mare, se freaca cu ulei, mustar, sare, ...
Complexitate: Mica
Durata: 2 ore
Ochiuri
Ingrediente: ou, ulei, piper, sare,
Mod preparare: Dupa ce au fost spalate, ouale se sparg separat, unul cate unul, intr-o farfurie si de aici se rastoarna in alta farfurie adinca sau alt vas. Spargerea se face separat, pentru a depista astfel ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Pate de ficat de pui
Mod preparare: Se pun la topit 3o g unt si cand s-a topit se pune ceapa taiata marunt. Se prajeste pana devine aurie, dupa care se adauga ficatul de pui si se prajeste in continuare. Daca mai este nevoie s ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Masline marinate
Mod preparare: Se aleg masline mari, frumoase si se fierb in cateva clocote, schimband apa odata sau de doua ori, ca sa se desareze. Dupa ce s-au racit se cresteaza fiecare maslina in lung si se pun intr-un ...
Complexitate: Mica
Durata: 15 minute