Retete culinare din categoria Aperitive

Oua in sos de rosii
Mod preparare: Se caleste usturoiul in ulei, se adauga rosiile decojite.Se condimenteaza cu sare, piper, busuioc si cand sosul are consistenta potrivita se sparg ouale unul cate unu peste sosul de rosii acoperind ...
Complexitate: Mica
Durata: 10 minute
Sufleu cu cascaval
Ingrediente: cascaval, ou, lapte, faina, unt, nucsoara, sare, piper,
Mod preparare: Radeti cascavalul pe razatoarea mica. Puneti pe foc intr-o craticioara 40 g de unt si, cand s-a topit, adaugati faina si lasati-o sa se prajeasca, amestecand intruna. Turnati apoi laptele ...
Complexitate: Mica
Durata: 25 minute
Oua armenesti
Ingrediente: rosii, ardei grasi, ou, sare, piper,
Mod preparare: Se curata ardeii grasi si se taie marunt. se pun intr-o tigaie cu ulei la inabusit (la foc mic si cu capac). Cand se inmoaie bine, se toarna peste el rosiile taiate cubulete si se amesteca putin ...
Complexitate: Mica
Durata: 15 minute
Salata de pui
Mod preparare: Preparare: taiem bucatele mici toate ingredientele si le asezam intr-un castron mare. Salata o lasam deoparte.Condimentam cu sare, piper, 1 lingura de otet, 3 linguri de ulei si maioneza ...
Complexitate: Mica
Durata: 30 minute
CIUPERCI CU MARAR
Mod preparare: Ceapa taiata marunt se caleste in tot untdelemnul, 4-5 minute, cu o jumatate lingurita cu sare, la foc mic, pana cand scade apa ce o lasa si devine lucioasa.Se adauga apoi ciupercile, sucul de rosii s ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Peste Novac marinat
Mod preparare: Se prajesc medalioanele de novac date prin faina. Se pune pe foc o craticioara cu 4 linguri de ulei in care se adauga pasta de tomate mestecand permanent pana se amesteca cu uleiul, dupa care se ...
Complexitate: Mica
Durata: 30 minute
Piept de pui crocant
Mod preparare: Ouale se bat bine impreuna cu sarea, piperul si boiaua de ardei. Se adauga faina si se omogenizeaza.Fulgii de porumb se macina grosier.Pieptul de pui taiat in bucati se trece prin amestecul cu ...
Complexitate: Mica
Durata: 2 ore
Telina gratinata
Mod preparare: Se spala telina, se curata de coaja si se taie mai intai felii groase de 1/2 cm si pe urma stifturi lungi de 5 cm. Se fierbe 5 minute in apa cu sare, se lasa sa se scurga si se tine la cald.Se ...
Complexitate: Mica
Durata: 20 minute
Omleta Diavolo
Ingrediente: oua, bacon, cascaval, sare, piper, sos picant,
Mod preparare: Se bat cele 2 oua, impreuna cu galbenusul; se adauga dupa gust sare si piper.Se rade cascavalul si se toaca bacon-ul.Se adauga sosul picant si se aseaza intr-o tigaie, unsa in prealabil cu unt sau ...
Complexitate: Mica
Durata: 15 minute
Bulete din cod file
Ingrediente: cod, piper, avocado, hot sos, lamai, rosii, busuioc, ulei, sare,
Mod preparare: Codul se condimenteaza cu sare si piper si se pune in stimer (se fierbe in abur) pana cand este deajuns de patruns(aprox. 10 min). Cand este gata se transfera intr-un castron si se zdrobeste cu ...
Complexitate: Mica
Durata: 30 minute