Foto 1 - Burgeri de curcan cu ceapa si mere caramelizate

Burgeri de curcan cu ceapa si mere caramelizate

Gramaj ingrediente:

  • 450 gr piept de curcan dezosat, fara piele, tocat marunt
  • 115 gr zahar Basmati, fiert si scurs
  • 4 linguri piure de caise uscate
  • 1 lingura mustar
  • 1/2 lingurita busuioc uscat
  • 1/2 lingurita rozmarin praf
  • sare
  • piper
  • 4 mere mici, curatate de samburi si taiate in felii subtiri
  • 4 cepe mici, curatate si taiate fiecare in 8 bucati
  • 100 ml supa de pui
  • 3 linguri zahar brun pudra
  • 1 lingura unt
  • 1 lingura ulei de masline

Mod de preparare:

  1. Se amesteca carnea tocata cu orezul, piureul de caise, mustarul, busuiocul si rozmarinul.
  2. Se condimenteaza cu sare si piper, dupa gust si se amesteca bine.
  3. Se formeaza din compozitie 12 burgeri de aprox. 5 cm diametru.
  4. Se unge o tava tip gratar cu putin ulei de masline.
  5. Se prajesc burgerii in tava, pe ambele parti pana cand sunt bine patrunsi si s-au rumenit.
  6. La sfarsit, optional, se pot stropi cu putin vin alb.
  7. Intre timp, se incinge untul si uleiul de masline intr-o tigaie.
  8. Se adauga zaharul si ceapa si se caleste aprox. 8 minute, pana cand devine aurie si s-a caramelizat.
  9. Se adauga merele se prajesc 3 minute pe ambele parti.
  10. Se adauga supa si se fierbe 5 minute, pana cand s-a evaporat lichidul. 




Reteta in imagini: "Burgeri de curcan cu ceapa si mere caramelizate"

Pentru a putea comenta la reteta "Burgeri de curcan cu ceapa si mere caramelizate" trebuie sa fii membru.

Intra in cont sau inregistreaza-te pentru a putea comenta aceasta reteta.

Nu exista comentarii pentru reteta "Burgeri de curcan cu ceapa si mere caramelizate". Adauga-l tu pe primul...