Retete culinare din categoria Aperitive

Omleta cu ciuperci, ardei si ceapa
Ingrediente: piper, sare, ceapa, ardei, ciuperci, oua,
Mod preparare: Ciupercile se curata de picioruse si de pielita exterioara, dupa care se spala.Ardeiul se spala si el si se taie rondele subtiri. La fel se procedeaza si cu ciupercile.Ceapa se curata si se taie ...
Complexitate: Mica
Durata: 10 minute
PIURE CU OUA
Mod preparare: Se fierb cartofii (curatati de coaja). Se scurg de apa in care au fiert si se paseaza. In acest piure se adauga laptele cald si hreanul. Fireste, pe masura ce includem hreanul, vom gusta, pentru a le ...
Complexitate: Mica
Durata: 35 minute
Pachetele cu crenvursti
Ingrediente: aluat foietaj, crenvursti, oua, lapte,
Mod preparare: Se intinde aluatul si se taie in mai multe dreptunghiuri.Apoi in fiecare dreptunghi punem o jumatate de crenvursti si indoim dreptunghiul in jumatate.In forma de pachetel si presam marginile sa se ...
Complexitate: Mica
Durata: 30 minute
Rulada de branza
Mod preparare: Branza de vaci se trage prin o sita fina. Se amesteca cu 0,200kg de unt lasat din timp la temperatura camerei, 2 galbenusuri si marar proapat tocat. Se sareaza compozitia si se framanta ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Pilaf cu ciuperci si sos de smantana
Mod preparare: Ciupercile se inabusa in 50 g de margarina. Orezul se inabusa separat in 100 g de margarina.Se adauga 1500 ml de supa, sare si se fierbe cca 10 min. Peste orezul fiert se adauga ciupercile s ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 30 m
Tocanita cu ciuperci
Ingrediente: ciuperci, cepe, rosii, grasime, verdeata, piper,
Mod preparare: Ceapa se taie pestisori si se inabuse in grasime pana se topeste. Ciupercile se spala, se curata, se taie lame si se pun peste ceapa; se continua sa se inabuse punand cate putina apa pana se fier ...
Complexitate: Mica
Durata: 50 minute
Oua umplute cu pateu de ficat
Ingrediente: oua, pateu de ficat, unt, faina, piper, sunca,
Mod preparare: Se cojesc ouale fierte, se taie in lung in doua si se scot galbenusurile. Se umplu ouale la loc si se acopera cu sosul preparat astfel: se amesteca untul cu faina si laptele, sare, piper, se ...
Complexitate: Mica
Durata: 30 minute
Cartofi umpluti
Mod preparare: Se fierb cartofii in coaja cu sare. Se taie cate o felie subtire de kaiser pt fiecare jumatate de cartof, iar restul se taie cubulete Ceapa, usturoiul, ciupercile, rosia, ardeiul si ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Burek cu varza dule
Mod preparare: Varza se taie fidea si se pune la calit. Se adauga sare si piper dupa gust. Cand este gata, se ia de pe foc.Intr-o tava unsa cu ulei se aranjeaza foile si umplutura astfel: se pun cate doua ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Salata suedeza de hering
Mod preparare: Heringul se curata de piele si oase, se taie bucati mari cat se ia dintr-o inghititura.Cartofii se spala si se pun la copt.Sfecla se taie cuburi.Castravetii se clatesc cu apa rece si se taie cuburi ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora