Muschi afumat - Aperitive cu carne

Foto 1 - Muschi afumat
Muschi afumat

Gramaj ingrediente:

  • 2 bucati muschi proaspat (3 kg)
  • sare mare
  • piper
  • ienibahar
  • cimbru
  • nucsoara (macinate)
  • 2 foi de dafin
  • boabe de piper si de ienibahar.
Prepararea baitului
  • 3 l apa
  • 3 linguri sare mare
  • o ceapa
  • o caciulie usturoi

Mod de preparare "Muschi afumat":

  1. Amestecam condimentele, intindem amestecul de prafuri peste muschi.
  2. Lasam 3-4 ore,il asezam intr-un vas mai inalt, peste care turnam baitul.
  3. Baitul se obtine prin fierberea apei cu sarea, condimentele, ceapa si usturoiul.
  4. Lasam carnea in bait 24 de ore, apoi o stergem si afumam la foc. 
  5. Inainte de servire, spalam muschiul, il fierbem in apa cu vin, usturoi, ceapa si condimente. 
  6. Ca timp de preparare nu am alocat timpul de macerare si nici periada cat se afuma care e de circa 3 ore. Am specificat doar timpul efectiv pe care il aloc lucrand la carne si bait.


Pentru a putea comenta la reteta "Muschi afumat" trebuie sa fii membru.

Intra in cont sau inregistreaza-te pentru a putea comenta aceasta reteta.

Nu exista comentarii pentru reteta "Muschi afumat". Adauga-l tu pe primul...


       
Intra in cont