- Prepar.ro
- Retete Culinare
- Retete culinare din categoria Aluaturi si Foietaje
Retete culinare din categoria Aluaturi si FoietajeMod preparare: Se cantaresc toate ingredientele, se pune apa la incalzit (nu fierbere!). Pregatim drojdia intr-o ceasca de cafea - o amestecam cu lingurita de miere (se va dezlega imediat si se transforma intr- ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Mod preparare: Din faina, sare, otet si apa se framanta un aluat elastic si nelipicios. Apoi se pune pe masa de lucru unsa bine cu ulei si se framanta cu podul palmei cam 15 min.Se imparte coca in bilute de ...
Complexitate: Mica
Durata: 30 minute
Mod preparare: Se curata prazul, se spala, se taie rondele si se introduce in apa sarata, clocotita. Se lasa doua minute, dupa care se scoate si se scurge.Se unge o tava de tarta cu putin unt (margarina) si se ...
Complexitate: Mica
Durata: 25 minute
Mod preparare: Se face aluatul din ingrendientele prezentate fara sa se lase la dospit si se taie cu forma de covrigei, iar pe deaspura se dau cu ou si chimen si se pun la cuptor.
Complexitate: Mica
Durata: 30 minute
Ingrediente:
faina,
oua,
unt,
coaja de lamaie,
zahar,
esenta de vanilie,
scortisoara,
sare,
lapte,
drojdie proaspata,
nuca rasa,
Mod preparare: Se freaca zaharul cu ouale intregi si cu sarea pana se face ca o crema. Se amesteca treptat laptele cald cu crema obtinuta. Se pune restul ingredientelor. Se framanta bine si se lasa la ...
Complexitate: Mica
Durata: 2 ore
Ingrediente:
faina,
untura,
galbenusuri,
smantana,
drojdie,
sare,
lapte,
zahar,
coaja de lamaie,
zahar vanilat,
branza de vaci,
galbenusuri oua,
gris,
Mod preparare: Se dizolva drojdia in laptele usor incalzit. Se aduga cateva linguri de faina, se amesteca si se lasa sa creasca la loc cald. Se freaca spuma doua galbenusuri cu zaharul si sarea. Se ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 40 minute
Mod preparare: Se ia aluatul de la frigider, se intinde din el o foaie dreptunghiulara pe masa presarata cu faina si se decupeaza cu diferite forme sau se taie cu ruleta de aluat fasii care se aseaza in tava cu ...
Complexitate: Mica
Durata: 10 minute
Ingrediente:
ou,
apa,
zahar pudra,
zahar vanilat,
coaja de lamai,
nuci,
faina,
zeama de lamaie,
praf de copt,
Mod preparare: Galbenusurile se freaca foarte bine cu zaharul si se adauga treptat apa rece. Se adauga faina amestecata cu nucile, praful de copt si coaja de lamaie. Se amesteca pana se omogenizeaza.  ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Ingrediente:
galbenus ou,
faina,
smantana,
unt,
zahar,
drojdie,
zahar vanilat,
coaja de lamaie,
apa,
branza,
ou,
scortisoara,
stafide,
esenta de rom,
zahar pudra,
lapte,
Mod preparare: Dizolvam drojdia cu: zaharul, o lingurita de faina si 2 linguri lapte.Lasam 5 minute sa creasca, incorporam celelalte ingrediente in ordinea prezentata. Framantam pana se dezlipeste aluatul de lighean ...
Complexitate: Mica
Durata: 2 ore si 30 minute
Mod preparare: Se bat albusurile spuma cu zaharul pana devine ca o frisca. Se adauga galbenusurile frecate cu ulei, se adauga praful de copt, razatura de lamaie si faina.Compozitia se toarna in tava unsa cu ule ...
Complexitate: Mica
Durata: 45 minute
|
Intra in cont
|