- Prepar.ro
- Retete Culinare
- Retete culinare din categoria Aluaturi si Foietaje
Retete culinare din categoria Aluaturi si FoietajeMod preparare: Intr-un vas se amesteca 100ml smantana cu 200g faina si sare pana se face un aluat bine facut (daca smantana e foarte groasa se mai adauga putina apa). Se lasa aluatul 10-15 minute la frigider. ...
Complexitate: Mica
Durata: 30 minute
Mod preparare: Apa rece cu putina sare se toarna sub ceaun si se pune pe foc sa fiarba.Cand incepe sa clocoteasca se ia malaiul cu mana stanga si se toarna in ploaie in apa, iar cu mana dreapta se tine facaletul si ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Mod preparare: Mamaliga buna se face in ceaun. Se pune ceaunul cu apa la fiert. Se pune sare si se presara putin malai. Cand clocoteste apa, se toarna malaiul, tot dintr-o data, despicandu-l cu ...
Complexitate: Mica
Durata: 45 minute
Mod preparare: Drojdia, pusa intr-o cana cu 2 linguri de apa calda si lasata acolo 15 minute intr-un bol, amestecati ingredientele toate, si framantati. Se lasa la crescut, apoi se intinde aluatul pe masa de lucru, ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Mod preparare: Se amesteca apa calduta cu drojdia, faina si sarea. Se framanta bine adaugand treptat apa calduta pana se obtine un aluat care se desprinde de pe maini.Se lasa la crescut aprox.30 min. intr-un lo ...
Complexitate: Medie
Durata: 1 ora
Mod preparare: In cuva de teflon se pun in aceasta ordine urmatoarele:Apa - 1 pahar + 3/4 pahar (pe pahar sunt marcate diviziunile)Zahar - 1 lingura mare (lingura din plastic (dozator mare))Sare - 2 linguri mici ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 15 minute
Mod preparare: Se decongeleaza spanacul, dupa care se amesteca cu branza feta, cu uleiul, ouale, pesmetul si zeama de la lamaie pana se obtine o pasta omogena (se poate folosi un blender/mincer).Aluatul se imparte i ...
Complexitate: Medie
Durata: 30 minute
Mod preparare: Se pune faina intr-un vas, se adauga sarea, zaharul, untul putin muiat si la sfarsit, galbenusurile. Se framanta putin, atat cat sa fie toate bine amestecate. Se da forma unei sfere si ...
Complexitate: Mica
Durata: 45 minute
Mod preparare: Se framanta un aluat din ingredientele de mai sus dupa gust. Se lasa la crescut, apoi se portioneaza si se formeaza fitile care se impletesc. Dupa ce spiralele au crescut, se pun la prajit i ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 30 minute
Ingrediente:
aluat de foietaj,
ciuperci,
patrunjel,
unt,
faina,
lapte,
malai,
parmezan,
sare,
piper alb,
Mod preparare: Se curata ciupercile si se taie bucati mai mari. Se-ntinde aluatul, se-mbraca cu el o forma de tarta (diametrul 24 cm), se-nteapa din loc in loc cu furculita si se coace circa 20 de minute in ...
Complexitate: Mica
Durata: 25 minute
|
Intra in cont
|