Retete culinare din categoria Aluaturi si Foietaje

Placintele pe lespede ale Menu Cai
Mod preparare: Am dizolvat drojdia cu zahar si am framantat un aluat putin mai moale, am lasat sa creasca la caldura.L-am impartit in 17 mingiute de 100 g, l-am lasat iar sa creasca la cald, pe masa de lucru si apoi ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 30 minute
Focaccia cu rosii uscate
Mod preparare: Intr-un castron se cerne faina, iar in mijloc se face o adancitura in care se pune laptele batut si bicarbonatul de sodiu. Se lasa 10 minute sa se stinga bicarbonatul. Se pune apoi sarea, ...
Complexitate: Mica
Durata: 2 ore si 15 minute
Painea episcopului
Mod preparare: Se cantaresc 5 oua si apoi se bat cu zahar egal la greutate cu ouale. Se adauga tot atata faina incetul cu incetul, stafide amestecate cu migdale curatate si taiate fin si putina coaja rasa de ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 15 minute
Rigtasa
Ingrediente: ulei, sare, apa, faina,
Mod preparare: Intr-un castron se pune faina si sarea, apoi se adauga apa pana se ingroasa, apoi se framanta. Se intinde o foaie cam de 4/5 mm. si se unge cu ulei. Se ruleaza si apoi se intinde si se pune ...
Complexitate: Mica
Durata: 15 minute
Acadele cu parmezan
Ingrediente: parmezan,
Mod preparare: Se aseaza stiksuri in tava in care am pus hartie de copt.Se pune cascaval ra la capatul stiksului.Se da la cuptor, 7 minute la 180 grade.Se raceste si se dezlipeste de pe hartia cerata partea de ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 30 minute
Saratele
Mod preparare: Se face o coca din ingredientele prezentate.Se lasa la rece aproximativ 1 ora Se pun in tava cu hartie de copt sub forma de bastonase: inainte de a le pune la cuptor presara chimen si branza rasa.
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Majnita
Ingrediente: coca, branza, ulei,
Mod preparare: Se intinde coca subtire (aluat de paine), se unge cu ulei sau untura topita, se farama branza, se impatureste pe jumatate, apoi se unge iar, se presara branza si tot asa, pana ajunge cam de marimea ...
Complexitate: Mica
Durata: 45 minute
Placinta macedoneana
Mod preparare: Se amesteca bine cele doua feluri de branza impreuna cu ouale si spanacul.Se unge tava cu ulei, apoi se intind foile in tava, intre 2-3 foi se toarna iaurt, iar intre fiecare 5-6 foi se toarna ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 30 minute
Saleuri (din foietaj)
Ingrediente: faina, margarina, otet, sare, ou,
Mod preparare: Se prepara un foietaj, din aluatul obtinut se intinde, pe planseta pudrata cu faina, o foaie cu grosimea de cca 1 cm care se asaza in tava stropita cu apa. Se unge cu ou la suprafata, se presara ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Cornuri sarate
Ingrediente: ulei, drojdie, sare, oua, zahar, lapte, faina,
Mod preparare: Toate aceste ingrediente se framanta bine apoi se lasa la dospit.Sunt excelente si usor de pregatit.
Complexitate: Mica
Durata: 30 minute