Retete culinare din categoria Aluaturi si Foietaje

Aluat pentru pateuri
Ingrediente: faina, unt, apa, otet, sare,
Mod preparare: Toate ingredientele se amasteca se formeaza un aluat care din care se intinde o foaie, se pun gramajoare de compozitie de carne sau branza pe jumatate de foaie, se acopera cu cealalta jumatate si se ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 30 minute
Tarta exotica
Mod preparare: Grasimea se amesteca bine, cu o lingura, impreuna cu zaharul si zaharul vanilat pana se omogenizeaza bine.Se adauga galbenusurile, sarea, invartim bine cu lingura , apoi se adauga faina.Framantam ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 15 minute
Cornuri calde la cuptor
Ingrediente: cornuri, unt, 200 gr. branza,
Mod preparare: Se taie cornurile in jumatati, se ung cu unt proaspat si se presara cu branza sau cascaval ras deasupra. Se pun in tava si cu 10 minute inainte de a se servi la masa se dau la iute sa se ...
Complexitate: Mica
Durata: 20 minute
Painici gustoase si sanatoase
Mod preparare: Drojdia se prepara impreuna cu laptele caldut si zaharul. Se amesteca in faina pregatita intr-un vas, cu taratele, apa, uleiul, semintele de in pisate si sarea (dupa gust). Se framanta ...
Complexitate: Mica
Durata: 3 ore
Aluat Foietaj (Pate Feuilletee)
Ingrediente: faina, lamai, sare, unt,
Mod preparare: Se cerne faina, in mijloc varsati 15 cl de apa,sucul de lamaie,sarea,si untul topit. Se framanta aluatul cu varful degetelor pana faina se incorporeaza progresiv. Se continua framantarea cu ...
Complexitate: Mica
Durata: 2 ore
Painea lui David
Ingrediente: zahar, apa, ulei, faina, bicarbonat, cacao,
Mod preparare: Se amesteca toate ingredientele,se pot pune si visine confiate, stafide sau nuc isi toata compozitia se toarna intr-o tava unsa cu ulei sau margarina si tapetata cu faina in prealabi. Se lasa la ...
Complexitate: Mica
Durata: 35 minute
Gogosi
Mod preparare: La inceput se prepara maiaua din 2 linguri de zahar, drojdie, 2 linguri de faina amestecate cu apa calduta si un praf de sare ca sa obtineti un aluat foarte subtire, ca si cel de clatite.  ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 30 minute
Pateuri speciale
Mod preparare: Pentru aluat:Se pune faina intr-un bol, in mijloc se pune drojdia cu apa si se lasa 30 minute sa creasca maiaua. Dupa ce a crescut se pune sarea si se framanta si se adauga margarina, si putin ulei ca ...
Complexitate: Mica
Durata: 2 ore
Blat de pizza
Mod preparare: Puneti intr-un castron faina cu sarea. Intr-un pahar amestecati apa, drojdia, uleiul, zaharul si amestecati bine pana se desface bine drojdia si adaugati peste faina. Framantati bine pana ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 30 minute
Paine indiana cu iaurt
Mod preparare: Intr-un bol se amesteca faina,drojdia si sarea.Se face o gropita in mijloc.Iaurtul se dizolva in apa calduta si se amesteca cu mierea, untul si usturoiul pisat sau ras.Se adauga in gropita de faina, s ...
Complexitate: Mica
Durata: 2 ore si 10 minute