Retete culinare din categoria Aluaturi si Foietaje

Mucenici moldovenesti (de post)
Mod preparare: Se amesteca drojdia cu zaharul si putina apa calduta.Intr-un vas se pune circa jumatate din faina si apoi se adauga in mijloc amestecul de mai sus.Se amesteca bine si se mai adauga apa.Se adauga restu ...
Complexitate: Mica
Durata: 2 ore si 15 minute
Clatite cu dulceata
Ingrediente: ou, faina, pahar, unt, dulceata,
Mod preparare: Se bat ouale adaugandu-se treptat faina.Se subtiaza incet incet cu lapte pana se ajunge la consistenta unei smantani subtiri.Dupa aceea se unge tigaia cu unt si cu un polonic.Se ia din aluat si se ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 30 minute
Pandispan
Ingrediente: rom, praf de copt, faina, zahar tos, ou,
Mod preparare: Se porneste cuptorul ca sa se incalzeasca bine.Se unge o forma (dupa dorinta) cu margarina si se tapeteaza cu faina.Se separa ouale, galbenusurile se dau deoparte si se presara putina sare pe ele, ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 30 minute
Placinta cu cartofi si masline
Mod preparare: Se incalzeste iaurtul, se amesteca cu cartofii fierti si curatati, dati pe razatoarea mare, se adauga faina, drojdia, zaharul, 1/2 lingurita de sare iodata, ierburile aromate si oul si se framanta un ...
Complexitate: Mica
Durata: 30 minute
Paine de casa
Mod preparare: Faina cernuta se amesteca cu drojdia. Intrun vas de plastic turnam o parte din apa, incet adaugam faina cu drojdia, amestecam bine, adaugam zaharul si apoi toata apa. Se amesteca bine si se ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Strudel cu mere
Mod preparare: Simplu, nu necesita multa ingrediente, si foarte multa munca, dar in cazul meu, am ales sa fac strudelul mai elegant, cu impletitura. Se decongeleaza aluatul la temperatura camerei.Am curatat ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 30 minute
Aluat de tarta
Ingrediente: faina, ou, unt, apa rece, sare, zahar,
Mod preparare: Intr-un bol amestecam faina cu untul ca faramituri se adauga oul, zaharul si la urma apa ca aluatul sa se impreuneze.Se pune la frigider pt 2 ore dupa care se poate folosi.Este bun pt diferite tarte c ...
Complexitate: Mica
Durata: 2 ore
Gogosi foarte fragede
Mod preparare: Se cerne faina.Se freaca drojdia cu zaharul, se pune putin lapte caldut si faina si se lasa la crescut.Galbenusurile se pun cu sarea si se bat cu o furculita. Se adauga romul si laptele ramas, ...
Complexitate: Mica
Durata: 2 ore si 30 minute
Babe din cozonac
Mod preparare: Pentru maia izolvam drojdia cu apa,zahar si faina, lasam la cald sa-si dubleze volumul.Intre timp incorporam celelalte ingrediente la care adaugam maiaua crescuta si framantam pana se desprinde ...
Complexitate: Mica
Durata: 3 ore
Paine mozaic
Mod preparare: Se dau prin masina de tocat sardelele, 50g de sunca si o bucata de miez de franzeluta de marimea unui ou muiat in lapte. Se amesteca totul cu untul frecat spuma si se freaca pana se obtine o past ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora