-
Complexitate:
Mica
-
Timp de preparare:
30 minute
-
Categorii:
-
Apreciere:
Nota 0 din 0 voturi.
-
Ingrediente folosite:
foi de placinta,
unt,
zahar brun,
scortisoara macinata,
zahar pudra,
lamai,
oua,
faina,
cacao,
lapte,
Gramaj ingrediente: Pentru cosulete: - 4 foi de placinta
- 50 gr unt
- 1 lingura zahar brun
- 1 lingurita scortisoara macinata
Pentru umplutura: - 25 gr unt topit
- 125 gr zahar pudra
- coaja rasa si zeama de la 1 lamaie
- 1 ou, separat
- 20 gr faina, cernuta
- 15 gr pudra de cacao, cernuta
- 70 ml lapte
- zahar pudra, pentru pudrare
Mod de preparare:
- Incalzeste cuptorul la 200 gradeC.
- Pentru cosulete, unge cu unt si tapeteaza cu faina o tava de 12 briose.
- Topeste untul apoi amesteca-l cu zaharul brun si scortisoara.
- Aseaza o foaie de placinta pe suprafata de lucru, unge-o cu 1 lingura de amestec cu unt iar deasupra acesteia aseaza o alta foaie de placinta.
- Repeta procedura cu untul si foile de placinta ramase.
- Imparte foile unse si suprapuse in 12 parti egale.
- Aseaza cate o parte in fiecare loc din tava apoi da la copt 5-10 minute pana cand foile s-au rumenit putin si au devenit crocante.
- Pentru umplutura, mixeaza untul topit cu zaharul si coaja de lamaie.
- Adauga zeama de lamaie, galbenusul, cacaoa si faina si amesteca pana la omogenizare.
- Adauga treptat laptele, amestecand continuu.
- Bate albusurile spuma si inglobeaza-le in amestecul cu lapte.
- Imparte compozitia obtinuta in cele 12 cosulete crocante si mai da-le la copt 10 minute pana cand umplutura s-a intarit deasupra dar inauntru este usor moale.
Reteta in imagini: "Cosulete cu ciocolata"
Pentru a putea comenta la reteta "Cosulete cu ciocolata" trebuie sa fii membru.
Nu exista comentarii pentru reteta "Cosulete cu ciocolata". Adauga-l tu pe primul...
Alte retete recomandate din categoria Aluaturi si Foietaje
|
|