Cornuri cu crema de vanilie si ciocolata - Aluaturi si Foietaje

Foto 1 - Cornuri cu crema de vanilie si ciocolata
Cornuri cu crema de vanilie si ciocolata

Gramaj ingrediente:

Aluat:
  • 300 g faina
  • 25 g zahar
  • 4 g sare
  • 5 g drojdie uscata
  • 1 ou
  • 180 ml lapte caldut
  • 25 g unt moale
Pentru crema:
  • 3 galbenusuri
  • 25 g faina
  • 60 g zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 250 ml lapte
  • 10 g unt
  • 40 g cicolata neagra

Mod de preparare "Cornuri cu crema de vanilie si ciocolata":

  1. Se face un aluat din toate ingredientele, se framanta bine apoi se lasa la dospit o ora.
  2. Aluatul se imparte in 12 bucati, se intinde fiecare bucata si se ruleaza pe forme.
  3. Se ung cu ou batut si putin lapte.
  4. Se coc la 200 gradeC 10 minute, apoi cu 180 gradeC-15-20 minute.
Crema:
  1. Intr-o craticioara se amesteca cele 3 galbenusuri cu jumatate de cantitate din zahar (pana se topeste zaharul in totalitate).
  2. Se adauga faina putin cate putin amestecand continuu cu telul.
  3. Se adauga apoi laptele si restul de zahar si zaharul vanilat.
  4. Se pune pe foc mic amestecand continuu, pana obtineti o crema de consistenta unei smantani.
  5. Opriti focul si adaugati untul.
  6. Din crema optinuta turnati jumatate din cantitate in alt vas si amestecati cu cele 40 g de ciocolata.
  7. Dupa ce s-au copt cornurile si s-au racit se umplu cu crema.


Pentru a putea comenta la reteta "Cornuri cu crema de vanilie si ciocolata" trebuie sa fii membru.

Intra in cont sau inregistreaza-te pentru a putea comenta aceasta reteta.

Nu exista comentarii pentru reteta "Cornuri cu crema de vanilie si ciocolata". Adauga-l tu pe primul...


Alte retete recomandate din categoria Aluaturi si Foietaje

       
Intra in cont