Retete culinare din categoria Aluaturi si Foietaje

ALUAT FRANTUZESC CU BRANZA SI SOFRAN
Mod preparare: Se pune in vasul mixerului (sau in blender) laptele batut si zaharul si se mixeaza 3 minute, cu viteza medie. Se adauga cate putin ouale si faina pana se obtine un aluat foarte moale. Se ...
Complexitate: Mica
Durata: 40 minute
Pachetele cu crenvursti
Ingrediente: aluat foietaj, crenvursti, oua, lapte,
Mod preparare: Se intinde aluatul si se taie in mai multe dreptunghiuri.Apoi in fiecare dreptunghi punem o jumatate de crenvursti si indoim dreptunghiul in jumatate.In forma de pachetel si presam marginile sa se ...
Complexitate: Mica
Durata: 30 minute
Biscuiti Serpantine
Mod preparare: Margarina se freaca cu zaharul si zaharul vanilat.Se adauga ouale si se amesteca bine.Se adauga faina si praful de copt si se framanta bine aluatul. Aluatul obtinut se iimparte in doua parti egal ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Saratele cu branza
Mod preparare: Se amesteca toate ingredientele si se framanta un aluat potrivit de tare.Se intinde 1 foaie de circa 5 mm grosime.Se unge cu 1 ou batut cu putina sare.Se presara cu branza rasa (se poate presara si ma ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 30 m
Foietaj cu fructe de padure
Mod preparare: Pt. ca imi plac mult fructele, in aceasta vara am sa fac multe praji cu ele. Foietajul l-am facut special pt. sotul, nu am pus mult zahar, mai ales ca fructele de padure nu sunt dulci.Galbenusele se ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Coca pentru taitei
Ingrediente: faina, oua,
Mod preparare: Din aceasta cantitate de faina si galbenusuri se prepara coca la fel ca cea pentru coltunasi. Se cerne faina pe o planseta, se adauga oul si putina apa si se amesteca cu varful unui cutit pana ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 30 m
Foi cu amoniac
Ingrediente: ou, ulei, zahar, lapte, amoniac alimentar, faina,
Mod preparare: Se amesteca toate ingredientele si se framanta un aluat din care se fac 3 foi.Se coc pe dosul tavii.Aceste foi se pot umple cu orice crema.Dupa umplere se lasa ceva timp sa se inmoaie apoi se taie.
Complexitate: Mica
Durata: 45 minute
Pateuri cu branza
Ingrediente: faina alba, margarina, sare, otet, apa, branza, ou, lapte,
Mod preparare: Faina o amestecam cu sarea, otetul si apa. Framantam pana cand avem un aluat bine legat (nu trebuie sa fie tare). Intindem aluatul cu facaletul si intindem deasupra 1/3 din margarina.  ...
Complexitate: Mica
Durata: 2 ore si 30 m
ARICI POGONICI
Ingrediente: lapte, ou, ulei, zahar, sare, farina, drojdie,
Mod preparare: Se face un aluat din incredientele de mai sus.Dupa ce a dospit aluatul circa 40 minute se imparte in bilute identice ca marime. Se formeaza corpul si picioarele ariciului.Apoi cu o foarfeca se ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Aluat de tarte cu vanilie
Ingrediente: faina, unt, zahar vanilat, oua,
Mod preparare: Se amesteca faina cu sarea, zaharul, untul putin muiat si, la sfarsit, galbenusurile. Se framanta putin, atat cat sa fie toate bine amestecate. Se da forma unei sfere si se lasa 1-2 ore la ...
Complexitate: Mica
Durata: 45 minute