Retete culinare care contin zahar

Foietaj cu fructe de padure
Mod preparare: Pt. ca imi plac mult fructele, in aceasta vara am sa fac multe praji cu ele. Foietajul l-am facut special pt. sotul, nu am pus mult zahar, mai ales ca fructele de padure nu sunt dulci.Galbenusele se ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Prajitura Bounty
Mod preparare: Se freaca untul cu zaharul, apoi se adauga ouale, unul cate unul si laptele. La final am adaugat faina, cacao, praf de copt, toate impreuna si cernute prin sita. Am intins bine compozitia ...
Complexitate: Mica
Durata: 2 ore
Chec economic cu portocale
Mod preparare: Se freaca ouale cu zaharul pana ce volumul creste simtitor (2-3min cu mixerul). Se adauga treptat uleiul si laptele, bicarbonatul proaspat cernut si faina, iar la sfarsit nuca, stafidele si ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Prajitura Tiramisu
Ingrediente: piscoturi, ou, mascarpone, zahar, cafea, cacao,
Mod preparare: Se separa ouale, albusul se bate spuma tare. Se freaca galbenusul cu zaharul, apoi se adauga treptat la albus. Se amesteca apoi compozitia cu mascarpone, pana se obtine o pasta.Intr-un ...
Complexitate: Mica
Durata: 2 ore
Tort de kiwi cu branza
Mod preparare: Se unge cu grasime o forma de tort. Se piseaza fursecurile. Untul se topeste intr-o tigaie, se adauga praful de fursecuri, fulgi de cocos, scortisoara si nucsoara. Compozitia se asaza in ...
Complexitate: Mica
Durata: 40 minute
Pandispan cu visine si glazura de capsuni
Mod preparare: Se bat albusurile spuma, se adauga treptat zaharul, zaharul pudra. Dupa ce s-a incorporat zaharul bine, se adauga galbenusurile frecate cu putina sare, se aduaga uleiul si la sfarsit se amesteca ...
Complexitate: Mica
Durata: 30 minute
Negresa
Mod preparare: Intr-o craticioara amestecam cacao cu zahar si apa punem la foc mic si amestecam pana zaharul se topeste si crema este mai consistenta.Se ia de pe foc si se adauga untul si se amesteca pana s-a ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Dulceata de caise verzi
Ingrediente: caise, zahar, apa, lamaie, zahar vanilat,
Mod preparare: Se spala fructele bine si se lasa la scurs. Apoi curatam pulpa de pe sambure cu ajutorul unui cutit in felii cat mai mari.Se tin feliile timp de 12 ore in apa rece, schimband apa de 4-5 ori. ...
Complexitate: Mica
Durata: 2 ore si 3 mi
Budinca de gris cu lapte si mere
Ingrediente: mere, zahar, lapte, gris, ou, unt,
Mod preparare: Se curata merele de coaja si de simburi.Se aseaza intregi intr-o cratita peste 3/4 pahar zahar si 100gr.unt. Se dau la cuptor potrivit sa se rumeneasca si sa scada zeama pe care au lasat-o pana ...
Complexitate: Mica
Durata: 45 minute
Prajitura desteapta
Ingrediente: ou, zahar, unt, lapte, faina, esenta de vanilie,
Mod preparare: Galbenusurile se freaca cu zaharul,pana devin ca o crema.Se adauga untul topit si racit (eu l-am pus moale, la temperatura camerei), zaharul vanilat si faina.Punem si laptele rece si la sfarsit ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 30 m