Retete culinare care contin zahar

Poganzli pentru seara de Craciun
Ingrediente: faina, ou, sare, mac, zahar, apa, vanilie, pesmet,
Mod preparare: Din faina, ou si apa se framanta un aluat ca pentru foaia de taitei. Se intinde o foaie mai groasa, cam de un deget; pe jumatate din ea se pun gramajoare de mac oparit cu apa fiarta cu zahar.&nbs ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Prajitura cu visine
Ingrediente: visine, zahar, ulei, ou, faina, lamaie rasa,
Mod preparare: Daca visinile sunt proaspete, se scot samburii, se pun intr-un vas, turnandu-se deasupra 2 linguri pline cu zahar tos. Se lasa cca 1 ora. Se separa ouale de albusuri, se bat albusurile ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Negresa cu gem
Mod preparare: Am amestecat cu mixerul toate ingredientele.Am pus prajitura la cuptorul preincalzit pentru 45 de min la foc mediu.Din 3 linguri de apa, 3 linguri de zahar, 3 linguri de cacao si 3 linguri de margarin ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Tarta
Mod preparare: Incingeti cuptorul la 175 grade C.Ungeti generos cu unt o forma de prajitura cu diametrul de 15 cm, captusiti-o cu hartie care nu absoarbe grasimea si puneti-o deoparte.Bateti ouale si zaharul ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Placinta cu iaurt
Mod preparare: Se separa ouale, se bat albusurile spuma se adauga zaharul in ploaie si se bate in continuare, dupa care se adauga galbenusurile, iaurtul, coaja de lamaie si pliculetul de zahar vanilat.
Complexitate: Mica
Durata: 45 minute
Gogosi infuriate
Mod preparare: Se incalzeste laptele in care se pune drojdia si se lasa 5 minute, intr-un bol de plastic se pune faina galbenusurile,zaharul, zaharul vaniliat si sarea, se mesteca putin dupa care se adauga laptele ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Prajitura cu foi Fillo
Mod preparare: Se unge o tava cu un pic de ulei in care se pun foile adunate cu exceptia a doua care le punem deasupra.Ouale intregi se bat cu zaharul, coaja de lamaie, stafidele, zaharul vanilat si iaurtul. Peste ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 10 minute
Compot de gutui
Ingrediente: vanilie, apa, zahar, gutui,
Mod preparare: Gutuile se curata de coaja, se taie in sferturi, scotandu-li-se mijlocul. Din coji si din partea din mijloc se prepara peltea. Restul se taie in felii de aprovimativ 1 1/2 cm grosime.  ...
Complexitate: Medie
Durata: 1 ora si 45 minute
Zacusca de patlagele verzi (gogonele)
Mod preparare: Ceapa se taie pestisori si se innabusa in 200 ml.ulei.Se aduaga doar o lingurita de sare, daca folosim bulion. Cand ceapa a devenit translucida, se adauga rosiile sau bulionul diluat cu o cana de ...
Complexitate: Medie
Durata: 1 ora