Retete culinare care contin zahar

Prajitura angelica
Mod preparare: Pe scurt trebuie sa facem 2 blaturi, unul simplu si unul cu cacao, apoi o crema de vanilie si o spuma de albus cu zahar pudra pentru ornament pudrata la final cu razatura fina de ciocolata.Blatul ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Amandina
Mod preparare: Pt blat: freci galbenusurile cu uleiul pe care-l pui ca la maioneza.Albusurile le bati spuma cu zaharul si apa.Pui galbenusurile peste albusuri, cacaoa si faina bine cernute si le amesteci pe ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 5 minute
Cocktail delicios
Ingrediente: lapte, capsuni, zahar, coniac,
Mod preparare: Se pune laptele (foarte rece, chiar cu cateva ace de gheata) impreuna cu fructele (cantitatile se apreciaza dupa gust sau din ochi), se mixeaza si se adauga o lingurita sau doua de coniac, lichior, ...
Complexitate: Mica
Durata: 10 minute
Mancarica de ardei cu carnati afumati
Mod preparare: Se spala ardeii, se taie in doua, li se scot cotoarele si semintele si se taie pe lat, in fasii groase. Li se scot rosiilor coditele, se oparesc, se curata de pielita, se taie in doua ca sa li ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Placinta americana de mere
Mod preparare: Se framanta un aluat din faina, zahar, unt, ulei, galbenus si 4 linguri de apa rece. Se formeaza o bila care se lasa la rece 1 ora.2/3 din aluat se intinde si se pune intr-o tava rotunda pentru ...
Complexitate: Mica
Durata: 2 ore
Ecler - reteta originala
Mod preparare: Aluatul:Se pune intr-o cratita laptele, untul, sarea, zaharul vanilat si se lasa sa fiarba. Cand clocoteste se pune toata faina deodata si se mai mentine putin pe foc amestecand repede cu o ...
Complexitate: Medie
Durata: 1 ora
Poale-n brau
Mod preparare: Se dizolva drojdia in laptele usor incalzit. Se aduga cateva linguri de faina, se amesteca si se lasa sa creasca la loc cald. Se freaca spuma doua galbenusuri cu zaharul si sarea. Se ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 40 minute
Tort diplomat
Mod preparare: Se fierbe laptele cu 200 gr zahar, apoi se raceste. Gelatina se pune in apa rece la foc mic, mestecand mereu pana se dizolva, apoi se da la rece. Intre timp separi ouale. Albusurile se bat ...
Complexitate: Mica
Durata: 30 minute
Rulada cu gem
Mod preparare: Se separa albusurile de gablenusuri, galbenusurile se amesteca bine cu zaharul intr-un castronel.Galbenusurile amestecate cu zaharul, le amestecam pana se mai dizolva zaharul.Peste gablenusurile ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Budinca cu clatite
Mod preparare: Dizolv drojdia in juma de cana de apa calduta si adaug un praf de sare si o pun in faina sa dospeasca un pic.Dupa ce a dospit adaug zahar vanilat, zaharul, ouale, coaja de lamaie razuita, amestec ...
Complexitate: Mica
Durata: 30 minute