Retete culinare care contin zahar

Negrese de post
Mod preparare: Intr-un castron se toarna gemul, apa, uleiul, zaharul, cacao, bicarbonatul stins in zeama de lamaie sau otet de mere, puteti adauga dupa preferinta nuca, alune, stafide, nuca de cocos ,se amesteca bin ...
Complexitate: Mica
Durata: 20 minute
Negresa cu cocos
Mod preparare: Topim ciocolata cu untul la foc mic.Stingem focul,adaugam tot zaharul si amestecam.Lasam la racit si cand compozitia este calduta adaugam ouale, pe rand,amestecand bine dupa fiecare.Adaugam si faina ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Bautura intaritoare din ceai rusesc
Mod preparare: Coaja rasa de lamaie si de portocala se pune sa macereze 30 de minute cu zaharul tos, apoi se toarna intr-un pahar de ceai cald. Se moaie zaharul cubic in putin apa la care se adauga zeama de ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Tort de clatite si ciocolata
Mod preparare: Se amesteca ingredientele pt aluatul de clatite si se lasa in repaos 1 ora; se fac apoi clatitele(mi-au iesit 10)Crema: se pune gelatina la hidratat in apa rece. Laptele si coaja de portocala se ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 30 minute
Rasturnica cu mere
Mod preparare: Spalam merele, le taiem in doua si le curatam de seminte, apoi le feliem.Ungem tava cu unt, presaram putin zahar si incepem sa asezam feliile de mar.Se mai presara putin zahar si se imprastie stafidel ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 30 minute
Ciorba taraneasca de vacuta
Mod preparare: Taiem carnea in cubulete mici si o punem la fiert. Eu am fiert-o in "oala minune" timp de 40 de minute.Apoi adaugam ceapa, morcovul, pastarnacul si ardeiul. Fierbem 20 de minute, apoi adaugam si ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 30 minute
Salam de biscuiti
Mod preparare: Biscuitii se rup bucatele si se pun intr-un castron. Se taie rahatul cubulete , smochinele bucatele cam cat stafidele, stafidele se pun asa cum sunt, nucile se taie bucatele cu cutitul si toate ...
Complexitate: Mica
Durata: 2 ore
Trigoane
Mod preparare: Foaia de placinta se taie in fisii de 6-7 cm latime si cca 40 cm lungime. Se suprapun 2-3 fasii stropite intre ele: fasia de deasupra se unge cu pensula muiata in grasime. La un capat se pun ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Papanasi cu fructe de padure
Mod preparare: Se pune siropul pe foc, si cand clocoteste, se leaga cu amidonul dizolvat in putina apa. Se adauga fructele si 50 g de zahar, se lasa sa dea in clocot si se pune deoparte sa se raceasca.Se stoarc ...
Complexitate: Mica
Durata: 30 minute