Retete culinare care contin zahar

Mazare cu marar
Ingrediente: mazare, ceape, faina, bulion, ulei, marar, zahar, sare, piper,
Mod preparare: Ceapa se curata, se taie marunt, se caleste in ulei. Se adauga mazarea spalata si apa cat sa o acopere si se lasa la fiert. Dupa ce a fiert, se adauga faina, bulionul, se potriveste de zahar ...
Complexitate: Medie
Durata: 40 minute
Vieneza
Mod preparare: Se framanta totul bine si compozitia se aseaza in tava unsa cu unt si tapetata cu faina. Aceasta compozitie are o consistenta moale. Deasupra se unge cu gemPeste toate acestea se toarna ...
Complexitate: Medie
Durata: 1 ora
Prajitura cu branza si cirese/visine
Mod preparare: Se amesteca faina, margarina, oul, zaharul si praful de sare pana capata consistenta unui aluat. Se lasa la rece 30 minute.Intre timp se freaca branza cu untul si smantana, se adauga galbenusuril ...
Complexitate: Medie
Durata: 1 ora
Prajitura speciala cu mac
Mod preparare: Se amesteca cu ajutorul mixerului untul cu zaharul si branza dulce. Se incorporeaza ouale, laptele si faina amestecata cu praful de copt. La sfarsit se adauga si alunele tocate mare.  ...
Complexitate: Medie
Durata: 1 ora si 10 minute
Cupola cu frisca
Mod preparare: Albusurile se bat spuma, se adauga zaharul, apoi galbenusurile unul cate unul, se incorporeaza faina amestecata cu cacaoa.Compozitia rezultata se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se ...
Complexitate: Medie
Durata: 1 ora si 30 minute
Pricomigdale
Mod preparare: Se freaca bine zaharul pudra cu oul, pana ce amestecul se albeste. Intr-un alt castron se amesteca migdalele, coaja de lamaie, esenta de vanilie si scortisoara si se incorporeaza putin cate ...
Complexitate: Medie
Durata: 30 minute
Compot de prune
Ingrediente: prune, zahar, apa,
Mod preparare: Prunele se spala si se sparg in doua daca sunt prea mari. Dupa ce sunt spalate se baga la borcan si peste ele punem apa cu zahar. Le capsam si se fierb la baine marie pana isi schimba ...
Complexitate: Mica
Durata: 45 minute
Prajitura cu nuca si frisca Florina
Mod preparare: Blatul: 6 galbenusuri se freaca cu 1 cana de zahar, cand sunt amestecate bine se adauga treptat 100 ml apa si se amesteca ca la maioneza. Separat se bat albusurile cu 1/2 cana zahar.  ...
Complexitate: Medie
Durata: 2 ore