Retete culinare care contin zahar

Crema de banane
Ingrediente: banane, rom, zahar, foi gelatina,
Mod preparare: Se rad pe o razatoare cu gaurele mari 4 banane, se stropesc cu 2 linguri de rom si se amesteca cu 4 linguri de zahar. Se bate 1/2 kg de frisca la care se adauga 7 foi de gelatina dizolvata in ...
Complexitate: Mica
Durata: 30 minute
Inghetata cu zmeura
Mod preparare: Se ia o forma cam de un litru, se clateste cu apa rece si se pune in ea o cutie pentru inghetata  (vas din plastic). Se spala zmeura, se zvanta si se paseaza in mixer. Se da prin sita. ...
Complexitate: Mica
Durata: 25 minute
Budinca de gris
Mod preparare: Ouale se spala si se separa albusurile de galbenusuri, laptele se fierbe, pesmetul se cerne. In timp ce fierbe laptele in clocot, se toarna sub forma de ploaie grisul, arnestecand continuu.  ...
Complexitate: Medie
Durata: 1 ora
Tort cu crema si fluturasi de ciocolata
Mod preparare: Albusurile de ou le batem bine cu un praf de sare,amestecand bine cu mixerul pana devin o spma alba tare,Galbenusurile le mixam cu zaharul, cand au devenit crema adaugam untul topit, amestecam in ...
Complexitate: Medie
Durata: 1 ora si 30 minute
Tort cu iaurt de fructe
Mod preparare: Se bat albusurile spuma cu zaharul, se adauga galbenusurile, apoi faina in ploaie. Compozitia se toarna intr-o tava unsa si tapetata cu faina si se baga la cuptor pt 30-40 de minute.Se bat 375 ...
Complexitate: Medie
Durata: 1 ora si 30 minute
Creme brulee
Mod preparare: Galbenusurile impreuna cu zaharul se fierb pe bain marie pana se ingroasa bine.Se lasa la racit, dupa care se amesteca cu frisca. Se poate folosi la torturi, prajituri sau ca desert cu fructe.
Complexitate: Medie
Durata: 40 minute
Ciocolata de casa
Ingrediente: lapte praf, cacao, zahar, margarina, ness, apa, cocos,
Mod preparare: Intr-un bol se pune laptele praf, cacao si margarina. Se amesteca bine iar aparte, intr-un ibric pe foc se pune zaharul cu apa si se lasa pana devine un sirop. Pe urma in acel sirop pe foc s ...
Complexitate: Medie
Durata: 30 minute
Cartofi de ciocolata
Ingrediente: oua, migdale, zahar, ciocolata rasa, rom,
Mod preparare: Se freaca un galbenus crud cu 3 galbenusuri rascoapte date prin sita, se adauga 250 gr. migdale curatate si macinate, 250 gr. zahar pisat, 150 gr. ciocolata rasa si o cescuta de rom. Se amesteca ...
Complexitate: Medie
Durata: 30 minute
Marmelada de morcovi
Ingrediente: morcov, zahar, lamaie,
Mod preparare: Morcovii rasi se pun la fiert cu apa cat sa-i acopere, impreuna cu doua lamai rase intregi. Cand sunt bine patrunsi, se amesteca cu zaharul si se fierb la foc domol 3-4 ore, amestecand mereu.&nbs ...
Complexitate: Medie
Durata: 4 ore si 40 minute
Turta dulce cu miere si smantana
Mod preparare: Se amesteca faina cu scortisoara si bicarbonatul si se introduce in miere zaharul ars, laptele si smantana. Se bat galbenusurile si se amesteca totul foarte bine. Se adauga faina si se framanata ...
Complexitate: Medie
Durata: 1 ora si 20 minute