Retete culinare care contin zahar

Inghetata de cacao
Ingrediente: lapte, oua, zahar, cacao, frisca, zahar vanilat,
Mod preparare: Ouale se freaca cu zaharul si se amesteca cu laptele, apoi se fierbe compozitia la foc potrivit, amestecand continuu. Dupa ce se ia vasul de pe foc, se adauga zaharul vanilat si se lasa sa se ...
Complexitate: Mica
Durata: 5 ore
Rulada cu gem de caise
Mod preparare: Se freaca galbenusurile cu zaharul pana cand se formeaza o crema spumoasa. Se adauga faina, zaharul vanilat, iar la sfarsit se pun albusurile batute bine spuma cu un praf de sare. Se amestec ...
Complexitate: Mica
Durata: 40 minute
Cubulete cu caramel
Ingrediente: faina, unt, oua, smantana, zahar, nuca macinata,
Mod preparare: Blat:Intr-un bol se amesteca faina cu zaharul, un praf de sare si nuca macinata. Se adauga untul moale si oul. Se framanta un aluat destul de moale si lipicios, care se pune in folie si se d ...
Complexitate: Mica
Durata: 2 ore
Cornulete de casa
Mod preparare: Se freaca drojdia cu zahar, se adauga uleiul, sare, bors, mirodeniile apoi faina.Se omogenizeaza bine, se framanta un aluat apoi se lasa la cald 30min.Se ruleaza aluatul, se taie in 6 buc. egale, ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 15 minute
Placinta cu mere
Mod preparare: Intr-un vas se amesteca 12 linguri de zahar cu 12 linguri de ulei si 12 linguri suc de rosii. Se adauga faina si se amesteca pana se obtine un aluat flexibil. Acesta se imparte in trei din ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Cozonac
Mod preparare: Se amesteca zaharul cu laptele, coaja rasa de lamaie si esenta de vanilie se incalzesc putin.Se face maiaua: drojdia amestecata cu laptele si 3-4 linguri de faina, se lasa la dospit.In lighean se cern ...
Complexitate: Mica
Durata: 2 ore
Covrigei parfumati
Ingrediente: faina, oua, sare, apa, unt, zahar, coniac,
Mod preparare: Se amesteca faina cu sarea, ouale batute, coniac si apa. Se adauga 90 gr. de unt topit si rece. Se framanta foarte bine si se pun ici-colo cuburi mici din untul ramas. Se impatura ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 5 minute
Oua puisor
Ingrediente: ou, ulei, mustar, marar, zahar, sare, masline, ardei rosu,
Mod preparare: Ouale se fierb tari. Se curata de coaja, dupa ce au fost tinute putin in apa rece, apoi se taie un capacel si se scoate galbenusul. Intre timp, se face un amestec din galbenusuri, ulei, sare ...
Complexitate: Mica
Durata: 40 minute
Trenulet
Mod preparare: Ouale trebuie se fie la temperatura camerei pentru a obtine o spuma cat mai tare.Se separa galbenusul de albus si se bate bine albusul, in care se pune un praf de sare.In albusul batut, se pun pe ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 30 minute