Retete culinare care contin zahar

Prajituri de Craciun
Mod preparare: Se amesteca ouale, zaharul, untura, praful de copt (stins cu otet sau cu zeama de lamaie) si zaharul vanilat pana ce rezulta o compozitie omogenizata, apoi se pune faina si se amesteca bine de tot. ...
Complexitate: Mica
Durata: 35 minute
Budinca cu iaurt
Mod preparare: Fierbi macaroanele, le scurgi si le treci printrun jet de apa rece.Amesteci toate ingredientele de mai sus,pui si macaroanele si le mesteci bine pe toate, se unge o cratita cu margarina si se rastoarn ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Focaccia cu prosciutto
Ingrediente: faina alba, apa, drojdie, bacon, untura, sare, zahar, oua,
Mod preparare: Prosciutto sau baconul le faramitam in robotul de bucatarie,amestecam cu faina, sarea, untul sau untura topite, apa cu drojdia (maia), zaharul.Punem coca la crescut cam 50-60 minute.Dupa ce a crescut ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 40 minute
Negrese fine
Mod preparare: Se amesteca uleiul, zaharul si apa, se adauga nuca si faina si praful de copt, apoi cacaoa si romul. Se coc in cupusoare mici de briose si daca doresti se poate adauga si fructe, alune, gem.
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Tort cu crema de castane
Mod preparare: Pentru blat, se face un sirop din zahar, 2-3 linguri de apa si cacao. Se fierbe la foc mic, amestecand incontinuu, pana se leaga, apoi se adauga romul si se lasa sa se raceasca.Se freaca untul ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Prajitura
Mod preparare: Se freaca untul cu zaharul, dupa care se adauga galbenusurile, ciocolata topita, nucile pisate, faina, praful de copt si apoi albusurile spuma. Se toarna compozitia intr-o forma unsa cu unt si ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Arpagic si usturoi murat
Ingrediente: arpagic, otet, apa, zahar, conservant,
Mod preparare: Arpagicul sau usturoiul se curata, se aseaza in borcane.Se fierb apa,otetul,zaharul, conservantul sau aspirina timp de 3 minute.Se toarna peste arpagic sau usturoi, se capseaza borcanele, se invelesc ...
Complexitate: Mica
Durata: 30 minute
Tort din biscuiti si nuci
Ingrediente: biscuiti, unt, zahar, oua, cafea, rom, nuci, cacao,
Mod preparare: Se freaca zaharul cu galbenusurile pina ce se albesc. Se adauga untul frecat spuma, o lingura esenta tare de cafea si 50 gr. cacao. Se amesteca bine. Se unge farfuria sau suportul cu ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Napolitane cu crema caramel
Mod preparare: 250g de zahar se caramelizeaza apoi separat se bat 5 oua cu 200g zahar si se amesteca cu zaharul caramelizat.Apoi se adauga 250 g margarina si se fierbe incet pana se ingroasa.Se adauga 250g biscuiti ...
Complexitate: Mica
Durata: 45 minute
Mousse de ciocolata
Mod preparare: Ouale intregi se bat bine cu zaharul pana devin o crema spumoasa; ciocolata se topeste pe baie de aburi, dupa care se lasa la racit; frisca se bate bine pana devine mai tare.Peste crema de oua se ...
Complexitate: Mica
Durata: 30 minute