Retete culinare care contin zahar

Prajitura cu albus
Ingrediente: oua, zahar, ulei, lapte, praf de copt,
Mod preparare: Bateti separat albusurile pana obtineti o spuma tare, adaugand si 2 linguri de zahar. Intr-un castron frecati galbenusurile cu zahar, dupa care adaugati, in ordine: laptele, praful de copt stins ...
Complexitate: Mica
Durata: 45 minute
Sarlota
Mod preparare: Pt crema se amesteca oul cu zaharul pana devine o crema spumoasa.Se adauga laptele treptat si se fierbe la foc mic amestecand mereu.Cand incepe sa clocoteasca,se ia de pe foc,se adauga ciocolata, se ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 40 minute
Briose vesele
Ingrediente: oua, ulei, sana, faina, praf de copt, zahar, sare, gem, lamai,
Mod preparare: Se amesteca ouale cu zaharul apoi se adauga uleiul cate putin si iaurtul, adaugam sucul si coaja de lamaie apoi se adauga faina si praful de copt cernute, si sarea. Formele de briose se ung cu ...
Complexitate: Mica
Durata: 40 minute
Sos de ceapa
Mod preparare: Se prajeste in unt ceapa taiata pestisori pina ce se ingalbeneste, se adauga faina, se mai prajeste putin si se stinge cu zeama de carne, amestecand sa nu se formeze cocoloase. Se adauga sarea, ...
Complexitate: Mica
Durata: 50 minute
Indiene cu frisca
Mod preparare: Galbenusurile se freaca foarte bine cu zahara pana devin o spuma albicioasa.Se adauga faina, amestecata cu praf de copt si se omogenizeaza.Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare si se toarna ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 30 minute
Tort cu fructe
Mod preparare: Pentru blat: Se bate zaharul si cu albusul, apoi adaugam galbenusul urmate apoi de 2 cani de faina, se bat foarte bine. Amestecul obtinut il turnam intr-o forma speciala rotunda sau patrata ...
Complexitate: Mica
Durata: 3 ore
Budinca de gris cu mere
Mod preparare: Se pune laptele la fiert impreuna cu zaharul vanilinat si coaja de portocala/nucsoara, cand incepe sa fiarba se pune grisul in ploaie si amestecam continuu pana incepe sa se ingroase (dar nu prea tare ...
Complexitate: Mica
Durata: 45 minute
Tort Denisa
Mod preparare: Blat de cacao:Se bat albusurile spuma cu zaharul, se adauga galbenusurile, nuca, faina, cacaoa, praful de copt. Se pune compozitia in tava (20/30 cm) si cele 12 piscoturi la distanta intre ele ...
Complexitate: Mica
Durata: 4 ore
Papanasi
Mod preparare: Se amesteca ouale, branza, esenta, razatura de lamaie si zaharul, iar la urma se adauga faina pana devine compozitia ca un aluat de gogosi. Papanasii ii modelam in forma de inelusi sau bilute ii ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Sirop de mere
Ingrediente: mere, apa, zahar,
Mod preparare: Se curata merele, se taie in felii subtiri si se pun intr-o cratita cu apa pe foc iute pana devin moi. Se strecoara printr-o panza deasa, se adauga 1 kg zahar si se fierbe siropul pana incepe sa ...
Complexitate: Mica
Durata: 2 ore