Retete culinare care contin zahar

Tarta cu zmeura si crema de vanilie
Mod preparare: Se face un aluat fraged care se tine doua ore la frigider. Cu el se captuseste o forma de tarta (26 cm diametru) sau mai multe forme mici, unse usor cu unt.Se inteapa pe fund cu furculita si se ...
Complexitate: Mica
Durata: 30 minute
Painea studentului
Mod preparare: Se amesteca toate ingredientele si se bate aluatul pana face bule de aer. Se pune intr-o tava bine unsa si tapetata cu faina si se lasa 24 de ore la temperatura camerei. Se coace la foc ...
Complexitate: Mica
Durata: 30 minute
Biscuiti de Craciun
Mod preparare: Incinge cuptorul la 180 gradeC.Intr-un vas amesteca faina cu praful de copt si bicarbonatul de sodiu.Intr-un bol bate untul cu zaharul.Incorporeaza oul urmat de esente si ciocolata alba.  ...
Complexitate: Mica
Durata: 30 minute
Briose cu iaurt si ciocolata
Mod preparare: Ouale se mixeaza cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul, dupa care se adauga pe rand zaharul, zaharul vanilat, untul topit, iaurtul (am folosit Activia de baut cu capsuni), laptele alternat cu ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Porc cu miere si broccoli
Mod preparare: Se amesteca sosul de rosii cu sosul de soia si mierea. Se lasa 30 de minute amestecul sa se odihneasca.Separat se coace carnea la 180 grade C, timp 20 min. Se scoate si se unge pe ambele ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Rondele caramelizate
Mod preparare: Se pun la fiert apa, laptele, scortisoara si 75 g zahar. Se toarna malaiul "in ploaie" si se lasa sa fiarba 4 minute, amestecand intruna. Se adauga stafidele si se mai lasa sa fiarba inca 3 ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Rulada de ciocolata cu gem de capsuni si frisca
Mod preparare: Incepem cu rulada, se separa ouale si albusurile se bat spuma cu jumate din zahar, apoi galbenusurile cu cealalta jumatate pana devine albicios.Se amesteca si apoi se adauga faina cu cacao, dar nu la ...
Complexitate: Mica
Durata: 30 minute
Pandispan glazurat
Mod preparare: Se separa albusurile de galbenusuri. Se bat albusurile cu zaharul ca la bezea. Cand e tare albusul se adauga 1 lingura de apa si cele 3 galbenusuri amestecand foarte incet. La sfarsit s ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 30 minute
Strudel cu mere
Ingrediente: faina, mere, ou, zahar, drojdie, ulei, scortisoara, stafide,
Mod preparare: Se framanta un aluat ca pentru paine.Merele se spala, curata si se dau pe razatoare, se calesc cu zaharul.Dupa ce s-au racit se intind pe foile de aluat, se fac rulouri, se coc la cuptor la foc ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora