Retete culinare care contin zahar

Prajitura cu iaurt si branza
Ingrediente: ou, zahar, faina, iaurt, branza de vaca, stafide,
Mod preparare: Se bat 10 albusuri spuma cu zaharul, se adauga galbenusurile faina si miroase dupa preferinta,Se unge tava cu margarina, se adauga jumatate din compozitie si se introduce la cuptor pana ce prinde o ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Dulceata de Rubarba si Capsuni
Ingrediente: rubarba, capsuni, zahar, vanilie,
Mod preparare: Se spala betele de rubarba, se taie in bucati de 1,5 cm lungime, se amesteca cu jumatate din cantitatea de zahar si apoi se lasa deoparte.Se iau capsunile, se spala, se curata de codite, se taie in ...
Complexitate: Mica
Durata: 2 ore si 30 minute
Ciocolata de casa
Mod preparare: Se pune la fiert zaharul cu apa si se lasa la fiert cat mai mult, pana cand totul devine de consistenta unei miere de albine ceva spre zaharisire. Se verifica consistenta acesteia cu ajutorul unei ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Placinta de branza dobrogeana
Mod preparare: Se sfarama branza in bucatele mici, apoi se adauga 300g de iaurt si tot zaharul. Se mai adauga romul, vanilia si coaja de lamaie, 6 oua intregi si se bate bine compozitia cu o furculita.  ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Prajitura cu biscuiti si ciocolata
Mod preparare: Se topeste untul sau margarina si se lasa sa se raceasca.Ouale se freaca cu zaharul praf si cu cacaoa. Se adauga migdalele macinate si margarina racita si frecata putin cu mixerul ca sa se ...
Complexitate: Mica
Durata: 30 minute
Ciocolata de casa
Ingrediente: zahar, lapte praf, cacao, apa, esenta de rom, unt,
Mod preparare: Se pune apa la fiert impreuna cu zaharul. In momentul in care incepe sa fiarba se mai lasa cateva minute (4-5) pe foc. Se ia de pe foc si se adauga untul (moale si nu topit) amestecand mereu ...
Complexitate: Mica
Durata: 30 minute
Savarina cu portocala
Mod preparare: Se imbraca fiecare forma de savarina cu zahar ars, se acopera si peretii. Intr-un castron, se freaca ouale cu restul de zahar, zaharul vanilat si apa calda pana cand compozitia se albeste. S ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Crema de cacao
Ingrediente: ou, zahar, cacao,
Mod preparare: Se amesteca ouale cu zaharul si cu cacao si se pun la bain marie. Se amesteca in permanenta pana se omogenizeaza. Se lasa la racit si poate fi folosita la torturi si prajituri.
Complexitate: Mica
Durata: 15 minute
Clatite
Ingrediente: ou, lapte, faina, zahar, unt, sare,
Mod preparare: Puneti totul intr-un castron si amestecati bine sa nu aiba cocoloase, daca sunt prea groase se mai pune un pic la lapte, se da la frigider pentru 30 de minute. Dupa care se-ncinge tigaia, se ...
Complexitate: Mica
Durata: 20 minute