Retete culinare care contin zahar

Tort cu mere si frisca
Ingrediente: mere, zahar, ou, faina, frisca,
Mod preparare: In cratita in care se face tortul se caramelizeaza 2 linguri de zahar si se intind cat se poate pe peretii cratitei. Merele se taie felii, se scoate cotorul de pe fiecare feliuta si se aseaza pe ...
Complexitate: Mica
Durata: 45 minute
Iahnie de telina cu masline
Ingrediente: teline, bulion, zahar, masline, ceapa, faina, ulei, sare,
Mod preparare: Se curata si se taie telinele felii, apoi se prajesc. In uleiul ramas se rumeneste ceapa taiata marunt, cu putina faina. Se adauga bulionul desfacut cu putina apa. Dupa ce a fiert 10 ...
Complexitate: Mica
Durata: 45 minute
Pasca cu smantana
Mod preparare: Se amesteca smantana cu zaharul pudra, vanilia, faina, coaja de lamaie, 4 galbenusuri, 6 albusuri batute spuma si stafidele.Pe planseta se intinde o bucata din aluat atat cat fundul tavii. Tava s ...
Complexitate: Mica
Durata: 2 ore
Placintele pe lespede ale Menu Cai
Mod preparare: Am dizolvat drojdia cu zahar si am framantat un aluat putin mai moale, am lasat sa creasca la caldura.L-am impartit in 17 mingiute de 100 g, l-am lasat iar sa creasca la cald, pe masa de lucru si apoi ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 30 minute
Fursecuri arabesti
Ingrediente: oua, apa, ulei, zahar, praf de copt, vanilie, faina,
Mod preparare: Se amesteca ouale cu lingura de apa, se adauga zaharul si stropul de vanilie si se bate totul foarte bine. In timp ce mixerul merge, adaugam uleiul si mixam totul bine.Adaugam faina amestecata ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Prajitura cu visine
Mod preparare: Ouale, zaharul, uleiul, laptele, zaharul vanilat, praful de copt stins cu otet si faina se amesteca.Se pastreza putin aluat pentru a fi amestecat cu cacaoa.Se pune aluatul in tava tapetata, deasupra s ...
Complexitate: Mica
Durata: 30 minute
Bonet
Mod preparare: Se caramelizeaza zaharul si se tapeteaza cu el o tava de chec.Se amesteca ouale cu zahar, vanilie, rom si coaja rasa de portocala.se adauga cacao cernuta, laptele rece si in final biscuitii dati prin ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 10 minute
Analele istoriei
Ingrediente: margarina, zahar, faina, ou, nuca macinata, unt, cacao,
Mod preparare: 140g margarina se freaca cu 180g zahar farin. Se adauga 140g nuca macinata, 70g faina si 4 albusuri batute spuma. Se coace intr-o tava unsa si tapetata la 175 gradeC (foc mediu) si se ...
Complexitate: Mica
Durata: 50 minute
Compot de caise
Ingrediente: caise, zahar,
Mod preparare: Se spala.Se pun caisele in borcane de 700-800g.In fiecare borcan se pun cate 3 limguri de zahar.Se completeaza apoi cu apa.Se fierb la baine-marie 30-40'.
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora