Retete culinare care contin zahar

Alt fel de dulce
Mod preparare: Maruntim curmalele si lasam cateva si sub forma de felii pentru decor.Ungem cu unt o tava mai mica de chec, intindem jumatate din cantitatea de mamaliga, presaram branza, cateva linguri cu smantana, ...
Complexitate: Mica
Durata: 30 minute
Tarta cu branza dulce si capsuni
Mod preparare: Se macina alunele fin.Faina se pune intr-un bol si se amesteca bine cu untul, zaharul si galbenusul.Se adauga alunele macinate.Se framanta bine si daca aluatul e prea uscat se adauga treptat laptele ...
Complexitate: Mica
Durata: 3 ore
Baclava
Mod preparare: Foile congelate se scot cu 1-2 ore inainte de a incepe prepararea baclavalei.Nucile se macina, dupa care se amesteca cu scotisoara si 2-3 linguri de zahar.Se topeste margarina.Se unge tava, se ia o ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Clatite cu iaurt
Mod preparare: Amestecul 1: Se mixeaza iaurtul, ouale intregi, branza dulce, zaharul, aromele, stafidele si untul topit.Amestecul 2: Faina cernuta cu praful de copt si bicarbonatul.Se adauga amestecul 2 peste 1 si s ...
Complexitate: Mica
Durata: 20 minute
Cartofi cu curry
Mod preparare: Aceasta reteta este de inspiratie pakistaneza si are o condimentare echilibrata, plina de arome. Este utila vegetarienilor, care pot astfel adauga dietei lor un preparat deosebit, sanatos si ...
Complexitate: Mica
Durata: 23 minute
PUNCH CU VIN ROSU
Mod preparare: Puneti ceaiul intr-o craticioara si topiti zaharul.Adaugati sucul de portocala si lamaie, coaja de lamaie data pe razatoare, scortisoara, cuisoarele si vinul rosu. Incalziti fara sa fierbeti ...
Complexitate: Mica
Durata: 15 minute
Gogosi foarte fragede
Mod preparare: Se cerne faina.Se freaca drojdia cu zaharul, se pune putin lapte caldut si faina si se lasa la crescut.Galbenusurile se pun cu sarea si se bat cu o furculita. Se adauga romul si laptele ramas, ...
Complexitate: Mica
Durata: 2 ore si 30 minute
Chec cu mirodenii (specific arab)
Mod preparare: Pentru acest chec,se foloseste pahar de 250 ml.Intr-un castron,se pun toate ingredientele uscate, faina, praful de copt, cacaua, zaharul, nucile, sarea, nucsoara, scortisoara, cuisoarele, ...
Complexitate: Mica
Durata: 2 ore
Parmigiana de vinete
Mod preparare: Se taie pe lung toate vinetele, apoi se dau cu sare si piper se calsc in ulei incins, se pun pe o hartie absorbanta .Sosul rosiile se taie marunt  si usturoiul,se pun pe aragaz la foc potrivit ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora