Retete culinare care contin zahar

Profiterol
Mod preparare: Intai, preparam cojile, intr-o oala se amesteca apa cu uleiul si se pun pe foc cu un praf de sare, se lasa sa dea intr-un clocot, apoi se ia deoparte. Se adauga faina si se mixeaza foarte bine, ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 30 minute
Crema de portocale
Mod preparare: Galbenusurile, zaharul, esenta si zeama unei portocale le dai la fiert in baie de abur. In zeama unei portocale dizolvi faina si adaugi in compozitia usor indesita la baie de abur pana obtii o ...
Complexitate: Mica
Durata: 45 minute
Prajitura cu ananas
Mod preparare: Se prepara un blat din cele 6 albusuri batute spuma cu 6 linguri de zahar.Se adauga galbenusurile si faina,coaja de lamaie si portocala, praful de copt stins cu lamaie si se mixeaza bine.Intr-o tava ...
Complexitate: Mica
Durata: 2 ore si 30 minute
Mucenici moldovenesti (de post)
Mod preparare: Se amesteca drojdia cu zaharul si putina apa calduta.Intr-un vas se pune circa jumatate din faina si apoi se adauga in mijloc amestecul de mai sus.Se amesteca bine si se mai adauga apa.Se adauga restu ...
Complexitate: Mica
Durata: 2 ore si 15 minute
Prajitura cu nuca si pesmet
Ingrediente: zahar, ou, nuci pisate, pesmet, rom, unt,
Mod preparare: Se freaca zaharul cu galbenusurile pana se obtine o crema. Se adauga nucile pisate, 50 gr. pesmet stropit cu rom si albusurile batute spuma. Se unge o forma cu unt, se presara cu restul de ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Gogosi pripite (fara drojdie)
Mod preparare: Se pune la fiert apa (laptele) cu untul si sarea.Cand incepe sa fiarba, se pune faina si in acelasi moment se amesteca repede cu lingura (aceasta operatie se face pe marginea aragazului). Se ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Prajitura inghetata
Mod preparare: BLAT: 6 albusuri se bat spuma cu 150g zahar, apoi se adauga galbenusurile, 1 vanilie, 1 praf de copt stins in lamaie, 2 linguri cacao, 4 linguri faina.Se coace in tava tapetata.CREMA: 4 galbenusuri+3 ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Tarta de mere
Mod preparare: Se pune prima data cuptorul la incalzit la 210 g. Batem cu telul toate ingredientele fara gem si mere. Ungem o tava cu ulei si tapetata cu faina, punem jumate din compozitie, taiem jumatate ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora