Retete culinare care contin zahar

Gauffre cu rom
Mod preparare: Se amesteca toate ingredientele intr-un bol.Inainte de a turna din aluat in aparatul de gauffre il ungem pe acesta cu putin ulei.Timpul de coacere depinde de fiecare aparat in parte, eu le-am lasat ...
Complexitate: Mica
Durata: 35 minute
Gogosi
Mod preparare: Se dizolva drojdia cu putin lapte caldut, se adauga putin zahar si putina faina si se lasa la dospit.Intre timp se separa albusurile de galbenus.Albusurile se bat spuma cu un praf de zahar tos si se ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 30 minute
RULADA DIN ALBUSURI CU CREMA DE NUCA
Mod preparare: Intr-o tava mare(cca 28/42), se pune hirtie de copt,se lasa.Albusurile se bat spuma, se adauga zaharul si romul sau zeama de lamaie.Se bate din nou, pana cand se intareste din nou, iar zaharul se ...
Complexitate: Mica
Durata: 2 ore
Prajitura cu caise
Mod preparare: Pregatirea blatului.Lamaia se opareste si se usuca. Se razuie coaja. Fructul se taie in doua si se stoarce.Untul sau margarina se bate spuma si se amesteca cu zaharul.Ouale se incorporeaza ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Strudel cu mere, migdale si stafide
Mod preparare: Pentru aluat, se amesteca faina cu 1 lingura unt topit, oul sarea si apa.Se framanta aluatul pana la omogenizare, se modeleaza sub forma de bila, se aseaza intr-un castron si se acopera cu o carpa ...
Complexitate: Mica
Durata: 2 ore
Braduti pentru mosul
Mod preparare: Se mixeaza in crema untul cu zaharul, apoi se adauga oul se mixeaza pana la omogenizare, apoi adaugati faina amestecata aparte cu praful pentru copt si aromele.Rezulta un aluat numai bun pentru sprita ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Minitarte cu cirese
Mod preparare: Spalam ciresele, le rupem coditele si le scoatem samburii.Din o cana cu zahar si o cana cu apa fierbem un sirop gros in care punem ciresele. Lasam sa dea in doua trei clocote apoi ...
Complexitate: Mica
Durata: 30 minute
Crema de zahar ars cu dovleac
Mod preparare: Se incepe cu prepararea piureului de dovleac.Dovleacul se taie in 2 jumatati; se curata de seminte si fibre cu ajutorul unei linguri .Se unge o tava de cuptor cu ulei; se tapeteaza cu folie de ...
Complexitate: Mica
Durata: 3 ore