Retete culinare care contin zahar

Bienenstich (Intepatura albinei)
Mod preparare: Untul, zaharul, zaharul vanilat si ouale se bat spuma. Faina se amesteca cu praful de copt si se adauga amestecului pana se face un aluat moale. Aluatul se intinde intr-o tava unsa (pe harti ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Praz cu masline  in sos de rosii
Ingrediente: fire de praz, masline, ulei, zahar, otet, bulion, sare,
Mod preparare: Se curata prazul.Se spala si se taie bucati nu prea mari. Se opareste cu apa clocotita. Se pune prazul scurs bine de apa intr-o cratita cu ulei fierbinte.Se lasa sa se prajeasca usor.Se ...
Complexitate: Mica
Durata: 45 minute
Briose cu cacao si visine
Mod preparare: Am amestecat ingredientele uscate apoi am adaugat apa, uleiul si esentele si am amestecat cu mixerul pana la omogenizare.In tava pregatita cu hartie de briose am pus cate o lingura de aluat, cate 2 ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 10 m
Minciunele
Mod preparare: Intr-un bol se amesteca ouale cu zaharul smantana si coniacul zaharul vanilat si putina sare.Se toarna din faina mereu pana se face un aluat nu trebuie sa fie lipicios.Se taie alautul in doua parti ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Prajitura de castane
Mod preparare: Se fierb castanele in lapte pana sunt moi, apoi se scot si se piseaza sau se trec prin sita. Laptele sa pastreaza.Se bate zaharul cu untul si se adauga galbanusul, piureul de castane, migdalele s ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 30 m
Zacusca de fasole
Mod preparare: Face parte dintre retetele de zacusca consacrate, am pus si eu anul acesta si mi-a iesit foarte buna. Am dat in "zacuscareala" pentru ca ne place foarte mult si am aflat ca vine o iarna grea ...
Complexitate: Mica
Durata: 4 ore si 30 m
Chec cu ciocolata si nuca de cocos
Mod preparare: Se incinge cuptorul la 170gr.Se unge bine cu unt o forma de chec si se presara cu faina, pentru ca stratul sa fie uniform.Se intoarce cu gura in jos si se loveste cu palma.Se pune faina impreuna cu ...
Complexitate: Mica
Durata: 30 minute
Piure de conopida cu spanac si sos de tomate
Mod preparare: Buchetele de conopida se fierb in apa cu sare pana cand se inmoaie apoi se fac piure cu 100 ml lapte si 25 gr unt.Se adauga 1 lingurita mustar, sare si piper, dupa gust.Pentru sos, se amesteca intr-o ...
Complexitate: Mica
Durata: 30 minute
Compot de visine fara conservant
Ingrediente: visine, zahar, apa,
Mod preparare: Spalati bine fructele si puneti-le in borcane foarte curate pana se umplu bine borcanele. Adaugati cate o lingura de zahar si umpleti cu apa pama sus.Strangeti bine capacele si agitati borcanele ...
Complexitate: Mica
Durata: 45 minute
Bezele
Ingrediente: oua, zahar,
Mod preparare: Albusul si zaharul se pun intr-o craticioara pe foc.Se amesteca cu telul para pana se topeste zaharul si atinge temperatura de 80-90 grade. Compozitia se bate la robot (mixer).Cand a devenit ferm ...
Complexitate: Mica
Durata: 20 minute