Retete culinare care contin zahar tos

ALUAT FRANTUZESC CU BRANZA SI SOFRAN
Mod preparare: Se pune in vasul mixerului (sau in blender) laptele batut si zaharul si se mixeaza 3 minute, cu viteza medie. Se adauga cate putin ouale si faina pana se obtine un aluat foarte moale. Se ...
Complexitate: Mica
Durata: 40 minute
Basboosa
Mod preparare: Pentru sirop se fierb 300 g.de zahar tos cu sucul de la o lamaie mare.Se amesteca galbenusurile cu zaharul pana capata o consistenta cremoasa.Se aduga untul, grisul, coaja rasa de la doua lamai, prafu ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Cozonac moldo-ardelenesc
Mod preparare: Reteta de cozonac este testata si verificata de-a lungul timpului, baza retetei porneste de la Iasi, de la mama si ulterior eu am adaptat-o si imbunatatit-o conform preferintelor familiei mele. Deci ...
Complexitate: Mica
Durata: 3 ore si 30 m
Cupe cu fructe
Mod preparare: Se aseaza toate fructele intr-un bol si se stropesc cu rom. Apoi, se sfarama pricomigdalele si se impart in patru cupe.Se aseaza fructele deasupra. Se freaca branza de vaci cu zaharul pudra ...
Complexitate: Mica
Durata: 15 minute
Fursecuri cu fulgi de ovaz
Mod preparare: Se mixeaza untul cu zaharul pana devine compozitia ca o crema. Pentru a va fi mai usor se poate aseza castronul cu unt peste un alt castron in care ati pus apa calda, astfel se mixeaza mai usor s ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Inghetata de vanilie cu zmeura si caramel
Mod preparare: Intr-un vas puneti pe foc laptele cu vanilia si incalziti puternic, pana aproape de punctul de fierbere.Separat frecati galbenusurile cu zaharul pana ce amestecul se deschide la culoare si are un ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 20 m
Kurtos Kolak (ca la Cluj)
Mod preparare: Drojdia se faramiteaza in 100 ml lapte caldut si se lasa la plamadit cam 10 minute. Dupa aceasta se adauga faina zaharul, ouale si galbenusurile, sarea si laptele caldut adaugat treptat si se fac ...
Complexitate: Mica
Durata: 2 ore
BUDINCA DE CORNURI
Mod preparare: Se unge cu unt si se tapeteaza cu pesmet, o tava.Se taie cornurile felii de 1 cm, apoi se pun intr-un castron si se stropesc cu tot laptele rece.Se lasa asa, pana ce laptele e absorbit (cam 30 minute ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora