Retete culinare care contin vinete

Vinete cu maioneza
Ingrediente: vinete, maioneza, ceapa, piper, sare,
Mod preparare: Se coc vinetele, se scurg bine dupa care se mixeaza.Ceapa se toaca exagerat de fin, se stoarce de zeama se amesteca cu maioneza si se orneaza dupa dorinta.
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Vinete prajite
Ingrediente: vinete, lapte, faina, ulei, sare,
Mod preparare: Vinetele le taiem in rondele de cca 1/2 centimetru le spalam si le punem intr-un castron cu apa si sare timp de 1 ora.Apoi le scoatem si le scurgem de apa bine, bine pe un servet de bucatarie.Punem ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 25 minute
Musaca de legume cu carne
Mod preparare: Carnea tocata se amesteca cu ceapa, marar, sare,piper,ienibahar, cimbru dupa gust si se caleste cateva minute.Cand s-a racorit se amesteca cu un ou pentru a se lega compozitia si o lingura de pasta ...
Complexitate: Mica
Durata: 2 ore
Salata de vinete simpla
Ingrediente: vinete, ulei,
Mod preparare: Se coc vinetele la foc viu, pe jaratec sau la flacara de aragaz. Se curata repede de coaja, cu grija sa nu ramana bucatele negre. Se pun pe un fund de lemn putin inclinat sa se scurga.  ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Pasta de vinete coapte cu paine prajita
Mod preparare: Incalzeste cuptorul la 200 gradeC. Pune vintele la copt 50-60 minute pana cand s-au inmuiat apoi scoate-le, decojeste-le si lasa-le sa se raceasca complet.Adauga in blender vinetele racite, ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 10 minute
Tocanita de legume cu pulpe de pui
Mod preparare: Se spala legumele, se curata coaja de la cartofi si vinete si se curata de seminte gogosarii.Intr-o tava, se pune untul sau margarina si se topeste la foc mic pe flacara de la aragaz timp de 1 minut, ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 30 minute
Carne de porc la tava cu legume
Mod preparare: Vinetele se taie cubulete si se rumenesc in putin ulei de masline.Se vor scoate pe hartie absorbanta pentru a se scurge de surplusul de ulei.Boabele de coriandru si semintele de chimen se rumenesc ...
Complexitate: Mica
Durata: 2 ore si 30 minute
Peperonata cu legume si usturoi proaspat
Mod preparare: Taiati cubulete vinetele, dovleceii si ardeii (fara seminte). Tocati marunt ceapa, curatati rosiile de pielita si taiati-le bucati mai mari. In 100 ml ulei incins, caliti vinetele circa ...
Complexitate: Mica
Durata: 25 minute
Pui cu vinete
Mod preparare: Se spala vinetele, se zvanta si se taie bucatele (3 cm lungime). Slaninuta, taiata felii subtiri, se baga cateva minute in apa clocotita, se clateste cu apa rece si se zvanta si ea. Se pune ...
Complexitate: Medie
Durata: 1 ora
Vinete umplute la cuptor
Mod preparare: Se taie vinetele in doua, se scobesc de miez (miezul se taie cubulete si se rezerva) se pune uleiul la incins, se aduga ceapa taiata in cubulete, se caleste pina isi schimba culoarea.se adauga ...
Complexitate: Medie
Durata: 1 ora