Retete culinare care contin vinete

Ghiveci de toamna
Mod preparare: Curatim toate legumele.Punem la foc o cana de apa + o lg de ulei.Tocam ceapa si morcovul si punem la foc,apoi adaugam si fasolea tocat marunt.Adaugam o cana cu apa, apoi punem ardei taiati fasiute si ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Vinete umplute
Mod preparare: Urmarind o emisiune intr-una din zile am vazut aceasta reteta si mi-am spus ca trebuie neaparat sa o incerc.Recunosc ca mi-au iesit foarte bune aceste vinete.Am taiat vinetele in doua (pe lungime) si ...
Complexitate: Mica
Durata: 45 minute
MUSACA DE VINETE SI MORCOVI
Mod preparare: Vinetele se spala, necuratate, se taie bucati, se sareaza, se lasa 20-30 minute.Apoi se spala,se usuca, se prajesc.Morcovii, curatati, se taie rondele, se prajesc.Rosiile, se spala, se dau prin ...
Complexitate: Mica
Durata: 2 ore
Parmigiana de vinete
Mod preparare: Se taie pe lung toate vinetele, apoi se dau cu sare si piper se calsc in ulei incins, se pun pe o hartie absorbanta .Sosul rosiile se taie marunt  si usturoiul,se pun pe aragaz la foc potrivit ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Musaca de vinete
Mod preparare: Se taie vinetele de grosimea unui deget, se presara cu putina sare si se lasa cel putin 30 minute, pentru ca zeama neagra din vinete sa se scurga. In acest timp se da carnea prin masina. Se ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 20 minute
Drob de vara
Ingrediente: vinete, ceapa, cas, ou, rosii, masline, sare,
Mod preparare: Vinetele se coc, se curata de coaja si se toaca marunt. Ceapa se toaca marunt si se pune la prajit in putin ulei. Rosiile se curata de coaja si se toaca marunt. Se amesteca vinetele ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 30 minute
 Salata cu vinete si dovlecei cruzi
Mod preparare: Se taie vinetele in doua pe lung, apoi pe lat, in fasii subtiri, se pun intr-o sita, se presara peste ele sare si se lasa 15-20 de minute sa se patrunda. Dovleceii se taie felii fine de tot (pe ...
Complexitate: Mica
Durata: 30 minute
ZACUSCA DE DOVLECEI
Ingrediente: gogosar, vinete, ceapa, dovlecel, bulion,
Mod preparare: Se coc gogosarii si vinetele. Gogosarii se pun intr-un vas si se sareaza, pentru a se putea curata mai bine. Vinetele coapte se curata de coaja si se pun la scurs. Apoi se dau prin ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
SALATA DE VINETE COAPTE
Ingrediente: vinete, ulei, sare, ceapa,
Mod preparare: Vinetele se coc, dupa care se decojesc de coaja, iar apoi se dau prin masina impreuna cu ceapa curatata si spalata.Toate acestea se pun intr-un bol, peste care se adauga ulei si sare dupa gust.
Complexitate: Mica
Durata: 45 minute
Vinete fripte
Mod preparare: Vinata se taie felii nu prea groase dar nici prea subtiri, se aseaza intr-un castron si se sareaza cu sarea grunjoasa, se lasa la inmuiat cam 15 minute.Usturoiul se preseaza /stoarce, patrunjelul se ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 30 minute