Retete culinare care contin vin

Plachie de crap cu ceapa
Mod preparare: Se curata solzii si se scot intestinele, se spala repede, se cresteaza dupa numarul bucatilor dorite, se freaca cu putina sare. Se taie ceapa solzisori, se pune intr-o cratita cu 1/2 cescuta cu ...
Complexitate: Medie
Durata: 1 ora
Peste la cuptor
Ingrediente: peste, unt, ceapa, sare, piper, vin, oua, smantana,
Mod preparare: Intr-o cratita unsa cu unt se pun cepele taiate pestisori, iar pe deasupra pestele curatat si spalat. Se presara sare si piper; se toarna vinul si dupa ce s-a acoperit pestele cu o hartie unsa ...
Complexitate: Medie
Durata: 40 minute
Curcan la tava
Ingrediente: curcan, ulei, supa, vin, sare, piper, boia,
Mod preparare: Curcanul se curata, se trece prin flacara, se spala, se scurge si se condimenteaza (cu sare, boia si piper). Se unge apoi cu ulei si se pune la cuptor, intr-o tava cu ulei si putina apa. Din ...
Complexitate: Medie
Durata: 1 ora si 30 minute
Cartofi taranesti
Mod preparare: Cartofii se spala si se fierb in coaja. Intre timp se spala legumele si se taie julien.Sunca se taie tot julien.Cartofii se curata de coaja si se taie cubulete mai mari.Intr-un wok se inabuse ...
Complexitate: Mica
Durata: 40 minute
Marinata (bait) pentru fezandare rapida
Mod preparare: Vanatul trebuie lasat cateva zile la fezandat pentru fragezire. In cazul in care vinatuI este tinar, se pune la fezandat numai 2-3 ore. Carnea se curata, se sterge (nu se spala) si se ...
Complexitate: Medie
Durata: 1 ora
Cruson cu piersici
Ingrediente: piersici, zahar pudra, vin, rom, vin alb,
Mod preparare: Fructele se spala, se scot simburii si se taie in cuburi mici. Se pun apoi intr-un castron, se presara cu zahar pudra, se stropesc cu romul si vinul sec si se lasa sa stea (acoperit) o ora la rec ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 15 minute
Tort cu crema la rece
Mod preparare: Intr-o cratita cu fund dublu se pune ciocolata cu zahar si lapte la topit pe un foc mic se lasa sa fiarba citeva minute si se adauga galbenusele amestecate si se ia de pe foc se adauga margarina si ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Macrou in sos tomat
Mod preparare: Taie pestele in 3-4 bucati, aseaza-l intr-un vas, care va merge la cuptor,(macroul sa fie pus orizontal, pana se acopera fundul vasului), apoi adaugi ceapa taiata dupa preferinta (rondele, julien sau ...
Complexitate: Mica
Durata: 2 ore
Pulpa de caprioara la tava
Mod preparare: Friptura de caprioara se poate prepara si fara sa fi stat in marinata, carnea fiind destul de frageda. Este mai gustoaa insa daca inainte de a o pune la tava carnea a stat cateva ore in marinata ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 40 minute
Ciuperci cu smantana
Mod preparare: Se spala ciupercile, nu se curata de pielita, se taie in felii, se pun in cratita, cu ceapa tocata si unt, sa se inmoaie, pe foc mic, in zeama lor. Cand a scazut apa lasata de ciuperci, se ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora