Retete culinare care contin vin

SOS DE PERE
Mod preparare: Perele se spala, se sterg bine de apa, apoi se taie pe lungime in 8 felii, se indeparteaza cozile si semintele apoi se pun intr-o craticioara.Peste pere se adauga mierea si vinul spumos, se stropeste ...
Complexitate: Mica
Durata: 35 minute
Traistute cu ciuperci
Mod preparare: Galbenusurile, romul uleiul si 50 ml lapte se amesteca bine intr-o oala, apoi se adauga faina si se freaca cu cosul lingurii pe dosul oalei pana compozitia nu mai are cocoloase, apoi se adauga si ...
Complexitate: Mica
Durata: 2 ore
Pepene galben umplut
Mod preparare: Marul si para se curata de coaja, de casuta de samburi si se taie cuburi mici. Prunele si piersicile se curata de pielita, de samburi si se taie bucati mai mici. Se aleg boabe de struguri, d ...
Complexitate: Mica
Durata: 20 minute
Tocanita de vita
Mod preparare: Ceapa se curata si se taie marunt, ardeiul se curata si se taie si el marunt, morcovul se curata si se taie rondele si se pun toate legumele la inabusit cu putin ulei.Dupa ce s au inmuiat putin se ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Tocana de pui
Mod preparare: Puiul se taie bucati, se sareaza si se pune la prajit in uleiul incins, dupa care se scoate in alt vas. In uleiul ramas se pune la prajit ceapa taiata felii subtiri, se adauga boia de ardei si ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Plachie de crap cu verdeata
Mod preparare: Pestele curatat se taie bucati si se lasa sa stea cu sare o jumatate de ora. Ceapa taiata felii foarte subtiri se inabusa cu ulei, pana se topeste si cu rosiile felii sau bulion, cu sare, piper. ...
Complexitate: Mica
Durata: 45 minute
Friptura de porc marinareasca
Mod preparare: Carnea se spala, se zvanta si se portioneaza cate doua bucati la portie.Bucatile de carne se amesteca cu ceapa curatata si taiata marunt, cu vinul, piperul, foile de dafin, sarea zeama de lamaie, 1/2 ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 30 minute
Ciuperci umplute la cuptor
Mod preparare: Ciupercile se spala, se scot usor cotoarele si se curata negreala din "palarii".Se tin 10 minute in apa cu putin otet, dupa care se clatesc si se lasa la zvantat.Cotoarele se toaca marunt si se ...
Complexitate: Mica
Durata: 40 minute
Friptura de vaca inabusita cu gogosi din cartofi
Ingrediente: carne, supa, vin, cartofi, oua, cascaval, faina, ulei, sare, piper,
Mod preparare: Carnea se spala, se scurge, se condimenteaza si se aseaza intr-o tava, cu 100 ml ulei si adaos de supa, care se introduce la cuptor pentru inabusire. In timpul inabusirii se stropeste cu sosul ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 30 minute
Macrou cu ciuperci
Mod preparare: Pestele il tai, il cureti etc.Ciupercile (champignons) le tai sferuri, ceapa o tai felii, usturoiul il cureti.Acum, eu am pus in tava cu putin ulei ciupercile, ceapa si usturoiul. Ele lasa apa ...
Complexitate: Medie
Durata: 1 ora